Bad Mom Hacks Σπίτι

8 Αντικείμενα μέσα στο σπίτι που είναι πιο βρώμικα από την λεκάνη της τουαλέτας

Αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν να είναι πιο βρώμικα από την λεκάνης της τουαλέτας! Ποια είναι και πως θα τα καθαρίσετε…

Θεωρείτε πως η λεκάνη της τουαλέτας είναι το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού σας; Κάνετε λάθος!

Υπάρχουν τουλάχιστον 8 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που φαίνεται να κουβαλούν περισσότερα βακτήρια. Μάλιστα, μοιάζουν τόσο αθώα που, σε αντίθεση με την λεκάνη, τα καθαρίζουμε σπάνια.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά…

1) Οι πετσέτες της κουζίνας

Είτε τις χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε τα πιάτα είτε για να σκουπίσουμε τα χέρια μας, ένα είναι το σίγουρο: οι πετσέτες της κουζίνας βρέχονται, δεν στεγνώνουν σωστά και το υγρό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Χρησιμοποιήστε τις για 1-2 ημέρες το πολύ, ανάλογα δηλαδή με την χρήση, και στείλτε της στο καλάθι με τα άπλυτα.

2) Το σφουγγάρι της κουζίνας

Οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε το σφουγγάρι της κουζίνας για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η επαφή του με υπολείμματα φαγητού και εστίες μικροβίων (π.χ. ξύλο κοπής) σε συνδυασμό με την υγρασία που κρατάει, το κάνουν ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού.

Και να σκεφτεί κανείς πως το φυλάσσουμε στο δωμάτιο που τρώμε! Φροντίστε να το ξεπλένετε καλά ή να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, να το στεγνώνετε σωστά (σε ειδική θήκη δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο) και να το αντικαθιστάτε κάθε 2 εβδομάδες.

3) Το εσωτερικό του πλυντηρίου ρούχων

Σύμφωνα με έρευνα, ένα γέμισμα με βρώμικα ρούχα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 100 εκατομμύρια βακτήρια E.Coli στο πλυντήριο, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να μεταφερθούν σε άλλα ρούχα σας. Για να καθαρίσετε τον κάδο, βάλτε στην θήκη του απορρυπαντικού δύο φλυτζάνια ξύδι και θέστε το στην θερμότερη λειτουργία του. Το ίδιο προτείνω να κάνετε και με το πλυντήριο πιάτων.

4) Το κινητό και το tablet

Μήπως είστε κι εσείς μέσα στο 75% των ανθρώπων που παραδέχονται πως παίρνουν το κινητό και το tablet τους στην τουαλέτα;

Μήπως, αμελείτε να πλύνετε τα χέρια σας πριν χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συσκευή και ενώ έχετε διαχειριστεί χρήματα; Μήπως συχνά πυκνά τα αφήνετε στο πάτωμα;

Σκεφτείτε αυτά και άλλα πολλά και θα πάψετε να απορείτε για το αν όντως είναι τα smartphones και τα tablets τόσο βρώμικα όσο λέμε! Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια για να τα καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

5) Τα χαλιά

Ακόμα κι αν δεν περπατάτε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, τα χαλιά λερώνονται και, μάλιστα, έχει βρεθεί πως έχουν 700 βακτήρια περισσότερα ανά τεταραγωνικό μέτρο εν συγκρίσει με τη λεκάνη της τουαλέτας. Το σκούπισμα είναι βοηθητικό αλλά πρέπει τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο να πλένονται και να αποστειρώνονται από κάποιον επαγγελματία.

6) Οι βρύσες

Τι ειναι αυτό που ακουμπάμε συχνότερα με βρώμικα χέρια; Μα φυσικά τα χερούλια από τις βρύσες.

Μάλιστα, η βρύση της κουζίνας φαίνεται από έρευνες να είναι πιο βρώμικη από εκείνη του μπάνιου.

Γι’ αυτό, εκτός από την συνηθισμένη καθαριστική σας ρουτίνα, φροντίστε να έχετε εύκαιρα απολυμαντικά μαντηλάκια για ένα γρήγορο καθάρισμα.

7) Η τσάντα, το πορτοφόλι και η ατζέντα

Γνωρίζατε πως οι περισσότερες ατζέντες είναι 3 φορές πιο βρώμικες από την τουαλέτα του γραφείου; ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ! Γνωρίζατε πως οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν την τσάντα, το πορτοφόλι και την ατζέντα τους σπάνια έως ποτέ;

Δεν τα λέμε εμείς αλλά οι έρευνες! Γι’ αυτό, σταματήστε να ακουμπάτε την τσάντα σας στο πάτωμα και καθαρίζετε τα πάντα εσωτερικά και εξωτερικά 1 φορά την εβδομάδα.

8) Σανίδα κοπής

Αναφέρθηκε λίγο παραπάνω αλλά της αξίζει ειδική μνεία, ειδικά από την στιγμή που έχουν γίνει ολόκληρες έρευνες αλλά και επιστημονικά ντοκιμαντέρς-crushtests για την επικινδυνότητα και τον σωστό τρόπο καθαρισμού της.

Ο λόγος για την σανίδα κοπής, η οποία βρέθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα να φέρει 200 βακτήρια περισσότερα από την λεκάνη της τουαλέτας.

Που κρύβονται όλα αυτά; Κυρίως στις εσοχές που δημιουργεί το μαχαίρι στο ξύλο καθώς κόβουμε! Για μεγαλύτερη υγιεινή και ασφάλεια, αντικαταστήστε τις ξύλινες σανίδες κοπής με πλαστικές, τις οποίες μπορείτε να πλένετε στο πλυντήριο πιάτων σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: happyparenting.gr

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.