Bad Mom Hacks Σπίτι

Πως θα καταλάβω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξω μαξιλάρι και πως το πλένω;

Πολύτιμες συμβουλές για το πώς να πλύνετε και να στεγνώσετε τα μαξιλάρια σας + 1 test που δείχνει πότε χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε.

Σύμφωνα με την Βρετανική Αλλεργιολογική Εταιρία, τα μαξιλάρια διπλασιάζουν το βάρος τους μέσα σε 3 χρόνια λόγω των ακάρεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους.

Αυτή κι αν είναι μια αηδιαστική πληροφορία. Γι’ αυτό σήμερα μαθαίνουμε πώς να καθαρίζουμε αποτελεσματικά τα μαξιλάρια μας και αποκαλύπτουμε το αξιόπιστο testπου μαρτυρά ότι το μαξιλάρι μας χρειάζεται αλλαγή.

Αφού χρησιμοποιώ μαξιλαροθήκη, γιατί πρέπει να πλένω και το μαξιλάρι;

Τα μαξιλάρια, άσχετα με το υλικό κατασκευής τους, είναι σαν μεγάλα σφουγγάρια.

Η μαξιλαροθήκη δεν τα αποτρέπει από το να απορροφούν σκόνη, υγρασία, μούχλα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα (η αγαπημένη τροφή των ακάρεων).

Γι’ αυτό καλό είναι να πλένουμε τα μαξιλάρια μας 3 φορές τον χρόνοαλλά και να χρησιμοποιούμε προστατευτικές θήκες.

Πως πλένονται τα μαξιλάρια;

  • Σχεδόν όλα τα μαξιλάρια, εκτός κι αν φέρουν διαφορετικές οδηγίες από τον κατασκευαστή, μπορούν να μπουν στο πλυντήριο ρούχων.
  • Τα μαξιλάρια από polyester μπορούν να μπουν στην ίδια πλύση με τα πουπουλένια. Αυτά, όμως, που είναι φτιαγμένα από memory foam (συνήθως τα ανατομικά) ή μετάξι πρέπει να πλένονται ξεχωριστά.
  • Πριν βάλετε το μαξιλάρι στον κάδο πλυντηρίου είναι σημαντικό να το πιέσετε καλά, ώστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα αέρα από μέσα του.
  • Εάν έχετε πλυντήριο που ανοίγει από πάνω, προτιμήστε να βάλετε 2 μαξιλάρια σε κάθε πλύση για να υπάρχει ισορροπία.
  • Στα άλλα μπορείτε να βάλετε κι ένα μόνο του.
  • Για την πλύση επιλέξτε υψηλή θερμοκρασία και ένα απορρυπαντικό χωρίς ή με πολύ ελαφρύ άρωμα, για να μην σας ενοχλεί στον ύπνο.
  • Ρυθμίστε το πλυντήριο στις περισσότερες δυνατές στροφές για το στράγγιγμα, κι αν σας δίνεται η δυνατότητα επιλέξτε να στραγγίξετε τα μαξιλάρια μία ακόμη φορά.
  • Απλώστε τα μαξιλάρια σε εξωτερικό χώρο για να στεγνώσουν καλά. Όταν έρθει η ώρα να τα μαζέψετε, αναπνεύστε από μέσα τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει καθόλου υγρασία.

Κι αν το μαξιλάρι μου μυρίζει άσχημα;

Εάν το μαξιλάρι σας αναδίδει ένα δυσάρεστο άρωμα, προσθέστε στην πλύση ½ κούπα bakin gsoda.
Εάν το μαξιλάρι σας μυρίζει μούχλα ή είναι μουχλιασμένο, προσθέστε στην πλύση αρκετό ξύδι.

Πως θα καταλάβω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξω μαξιλάρι;

Οι ειδικοί λένε πως ένα μαξιλάρι έχει μέσο όρο ζωής 2 χρόνια. Ωστόσο, εάν προσέχεις και φροντίζεις το μαξιλάρι σου, δεν χρειάζεται να το αποχωριστείς τόσο γρήγορα.

Ορίστε ένα test για να μάθετε εάν το μαξιλάρι σας θέλει αλλαγή:

Διπλώστε το μαξιλάρι σας στα δύο, πιέστε το και μετά απελευθερώστε το. Εάν επιστρέψει στην αρχική του μορφή είναι ακόμα καλό, εάν μείνει διπλωμένο τότε χρειάζεται αλλαγή.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.