Σχεδόν σε κάθε γυναίκα που βάφει τα νύχια της έχει τύχει μια αναποδιά που κατέληξε στο να χυθεί το βερνίκι σε κάποιο ύφασμα ή στο χαλί.

Αν και φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και τεχνικές που υπόσχονται λύση, υπάρχουν κάποια γενικά tips που μπορούν να βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το ύφασμα.

Καθώς «καταστρώνετε σχέδιο επίθεσης», πρέπει να λάβετε υπ’ όψη τον τύπο του υφάσματος στο οποίο σας έπεσε το βερνίκι, αν για παράδειγμα το χρώμα του υφάσματος φεύγει ή όχι με το πλύσιμο ή τη χρήση, και το αν το βερνίκι είναι χρωματιστό ή διάφανο.

Αν είναι χρωματιστό δεν φτάνει να αφαιρέσετε το βερνίκι αλλά θα έχετε να αντιμετωπίσετε το λεκέ που θα αφήσει λόγω του χρώματος.

Ψάχνοντας στο internet βρίσκει κανείς διάφορα άρθρα που συμβουλεύουν να τρίψετε το σημείο που έσταξε βερνίκι με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες προτάσεις που υπάρχουν. Φυσικά με τον κατάλληλο συνδυασμό υφάσματος, προϊόντος, εργαλείων και κόπου, ο καθένας μπορεί να κάνει κάθε λεκέ να εξαφανιστεί.

Το προϊόν που πιο συχνά προτείνεται για το καθάρισμα του βερνικιού από τα υφάσματα είναι ένα καθαριστικό νυχιών χωρίς ασετόν και χωρίς λάδι.

Ό,τι και αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να βγάλετε το λεκέ με λευκαντικό, γιατί αν το ύφασμά σας δεν είναι λευκό θα καταλήξει με μεγάλους άσπρους λεκέδες.

Παρ’ όλο που τα καθαριστικά βερνικιών για νύχια, που περιέχουν ασετόν, μπορούν να γίνουν καταστροφικά για αρκετά υφάσματα, ωστόσο τα περισσότερα δεν θα καταστραφούν αν εστιάσετε στο λεκέ και καθαρίσετε προσεκτικά. Κάποιοι λένε ότι τα καθαριστικά που δε περιέχουν ασετόν δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Από την άλλη, τα υφάσματα από ρεγιόν θα υποστούν σοβαρή ζημιά αν έρθουν σε επαφή με ασετόν.

Αν το βερνίκι των νυχιών χυθεί σε ένα ύφασμα από ρεγιόν, πρέπει να καθαριστεί επαγγελματικά, γιατί μόνο στο καθαριστήριο θα μπορέσουν να αφαιρέσουν το βερνίκι χωρίς να καταστραφεί το ύφασμα.

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει.

Δοκιμάστε να τρίψετε με ασετόν μια δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος ή του χαλιού για να δείτε αν φεύγει το χρώμα. Και μετά σκεφτείτε… είναι καλύτερο να έχετε έναν λεκέ από βερνίκι νυχιών στο κατά τα άλλα άθικτο χαλί σας ή μία μικρή ζημιά στο χρώμα του;

Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν.

Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί.

Τρίψτε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσετε το λεκέ, ξανά και ξανά, χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.

Αν μείνει ένα σημάδι χρώματος, θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε περισσότερη δύναμη και μια βούρτσα, καλύτερα με μαλακές τρίχες.

Ανάλογα με το πόσο ανθεκτικό είναι το ύφασμα ή το χαλί σας, θα εξαρτηθεί και το πόσο θα τρίψετε. Είναι προτιμότερο να αφήσετε ένα αχνό σημάδι παρά μία τρύπα στο ύφασμα!

Αν πρόκειται για το χαλί σας, και όλες οι προσπάθειες αποτύχουν, ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο έπιπλο για να καλύψετε τη ζημιά. Αν πάλι πρόκειται για ρούχο και θέλετε να το καθαρίσετε πάση θυσία καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: olagiatingunaika.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.