Έχετε στη βιβλιοθήκη σας ή στο συρτάρι σας κάποιον Άτλαντα ή ταξιδιωτικούς χάρτες που δεν έχετε τι να τους κάνετε αλλά λυπάστε να τους πετάξετε;

Μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας πανέμορφα σουβέρ για τα ποτήρια σας και τον καφέ σας! Έτσι, έχει κάποια χρησιμότητα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημεία του χάρτη που ίσως έχουν κάποια σημασία για εσάς.

Θα χρειαστείτε:

  • Ταξιδιωτικούς χάρτες
  • Τέσσερα λευκά πλακάκια (αν κάνετε ένα σετ σουβέρ). Αυτά τα πλακίδια μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε κατάστημα με είδη υγιεινής.
  • Επιθέματα ή τσόχα για το κάτω μέρος του πλακιδίου
  • Κόλλα λευκή Modge Podge (Για ντεκουπάζ)
  • Πινέλο
  • Ψαλίδι
  • Στυλό ή μολύβι

Εκτέλεση:

Εντοπίστε τις περιοχές του ταξιδιωτικού χάρτη που θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες ή καταγράφουν τα μέρη που επισκεφτήκατε.

Κόψτε τους χάρτες και ευθυγραμμίστε με το πλακάκι.

Είναι πιθανό να χρειαστεί να κόψετε τον χάρτη αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άκρα που κρέμονται πάνω από το πλακάκι.

Εάν έχετε ειδικό μηχάνημα κοπής ακόμα καλύτερα

Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα Modge Podge στο πλακάκι. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε πλήρως την περιοχή, αλλά μην εφαρμόζετε πολύ ελεύθερα, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα αργότερα.

Ευθυγραμμίστε το χαρτί στο πάνω μέρος του πλακιδίου και κυλήσετε στο πάνω μέρος του πλακιδίου κάποιο αντικείμενο για να κολλήσει καλά.

Επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια αρκετές φορές για να αποφύγετε τη δημιουργία φυσαλίδων κάτω από το χαρτί.

Εφαρμόστε αρκετές στρώσεις Modge Podge στην κορυφή του χάρτη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες του χάρτη και βεβαιωθείτε ότι κάθε στρώση στεγνώνει πριν προσθέσετε κι άλλο.

Τοποθετήστε την τσόχα στο κάτω μέρος του πλακιδίου για να αποφύγετε τις γρατζουνιές των τραπεζιών σας.

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε πλακάκι.

Έτοιμα!

Πηγή: Craftymess


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.