Σπίτι ΥΓΕΙΑ

Μελέτη έδειξε ότι το να καθαρίζεις πολύ είναι τόσο επικίνδυνο όσο να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν ένα καθαρό σπίτι. Γνωρίζατε όμως ότι ο πολύ καλός καθημερινός καθαρισμός αποτελεί την ίδια απειλή με το κάπνισμα; Αυτό μας συγκλόνισε γιατί τείνουμε να συνδέουμε τον καθαρισμό με την υγεία.

Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθαρισμός του σπιτιού πολύ συχνά μπορεί να μειώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Φυσικά, είναι μέρος της φύσης μας να θέλουμε να διατηρούμε το περιβάλλον μας καθαρό. Αλλά ίσως τα μέσα ενημέρωσης και η διαφημιστική βιομηχανία μας έδωσαν λάθος εντύπωση. Ειδικά σε περιόδους που η ασθένεια αυξάνεται στον κόσμο, ανησυχούμε για την αποστείρωση του περιβάλλοντος μας.

Ορισμένα καθαριστικά μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται έκθεση σε μικρόβια και βακτήρια. Ο πολύ καλός καθαρισμός απλώς αποδυναμώνει την ανοσοαπόκριση λόγω του συνδυασμού των σκληρών χημικών και της έλλειψης βακτηρίων στο περιβάλλον.

Μεγάλο μέρος του κινδύνου προέρχεται από τους τύπους προϊόντων που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι για να καθαρίσουν τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους. Προϊόντα όπως λευκαντικό οικιακής χρήσης, απολυμαντικά ψεκασμού αερολύματος και άλλα προϊόντα καθαρισμού επώνυμων προϊόντων έχουν τοξικά συστατικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας με υπερβολική έκθεση σε αυτά.

Οι επιστήμονες διερεύνησαν προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι για να δουν πώς επηρέασαν τη λειτουργία των πνευμόνων και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Νορβηγοί ερευνητές ανακάλυψαν ορισμένα σημαντικά γεγονότα σε αυτήν την άνευ προηγουμένου μελέτη σχετικά με τα προϊόντα καθαρισμού σπιτιού, που αναφέρονται παρακάτω:

Η μελέτη παρακολούθησε 6.000 γυναίκες πάνω από 20 χρόνια.

  • Εξετάστηκε πώς τα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να επηρεάσουν την αναπνευστική υγεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της απόφραξης των αεραγωγών και της πτώσης της λειτουργίας των πνευμόνων.
  • Οι επιστήμονες μελέτησαν τόσο οικιακούς βοηθούς όσο και τους ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν οικιακή βοήθεια.
  • Η μελέτη μέτρησε τον καταναγκαστικό εκπνευστικό όγκο ή τον αέρα που οι συμμετέχοντες μπορούσαν να εκτοξεύσουν από τους πνεύμονες σε ένα δευτερόλεπτο.
  • Κοίταξαν επίσης την αναγκαστική ζωτική ικανότητα, ή πόσο αέρα θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν μετά την πρώτη βαθιά εισπνοή.
  • Ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν μείωση στα μέσα της δεκαετίας των 20 και των δύο αυτών των αναπνευστικών παραγόντων, η μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική χρήση τοξικών προϊόντων καθαρισμού επιδείνωσε την ικανότητα των πνευμόνων.

Ο καθαρισμός μόνο μία φορά την εβδομάδα πάνω από 20 χρόνια οδήγησε σε σημαντική βλάβη των πνευμόνων.

Οι άνθρωποι που καθαρίζουν επαγγελματικά υπέστησαν παρόμοια βλάβη στους πνεύμονες με κάποιον που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρων την ημέρα για 10 έως 20 χρόνια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ορισμένα από τα συστατικά των προϊόντων καθαρισμού μπορούν να οδηγήσουν στα ακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα στο σώμα:

  • Βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Φλεγμωνή στις βλεννώδεις μεμβράνες.
  • Βλάβη σε κύτταρα και ιστούς στους αεραγωγούς

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

  • Αγοράστε λιγότερα προϊόντα καθαρισμού για να μειώσετε την έκθεση και να εξοικονομήσετε χρήματα. Όταν αγοράζετε καθαριστικά στο κατάστημα, οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να αναφέρουν όλα τα συστατικά των προϊόντων τους. Εξαιτίας αυτού, δεν έχετε ιδέα τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία σας μακροπρόθεσμα.
  • Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά σπρέι. Εάν τα χρησιμοποιείτε, ψεκάστε τα πρώτα σε ένα πανί για να ελαχιστοποιήσετε τα σταγονίδια που καταναλώνετε.
  • Χρησιμοποιήστε υφάσματα από μικροΐνες για να καθαρίσετε το σπίτι σας αντί να καθαρίσετε τα μαντηλάκια ή πετσετάκια.
  • Προσπαθήστε να φτιάξετε τα δικά σας φυσικά καθαριστικά προιόντα με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά (υπάρχουν πολλές συνταγές στο internet).

Πηγή: powerofpositivity.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.