Mια οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας για ένα 13χρονο κορίτσι που ονομάζεται Fei Fei και πετά στο φεγγάρι με έναν σπιτικό πύραυλο.

Είναι μια ταινία για τον παγκοσμιοποιημένο 21ο αιώνα (και πιθανώς το παγκόσμιο κοινό της Netflix): μια κινεζική ιστορία σε σκηνοθεσία ενός Αμερικανού – του βετεράνου animator της Disney Glen Keane – και εκφράστηκε στα Βρετανικά από ηθοποιούς (κυρίως) ανατολικής Ασίας κληρονομιάς.

Η Cathy Ang είναι η Fei Fei, η οποία είναι τρομοκρατημένη όταν ο μπαμπάς της (John Cho) φέρνει στο σπίτι μια νέα φίλη (Sandra Oh) τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο της μαμάς της.

Η Fei Fei πιστεύει ακράδαντα στη μυθική θεά Τσανγκί, η οποία λέγεται ότι μένει στο φεγγάρι, κλαίγοντας για τον θνητό εραστή της. Η ηρωίδα μας υποστηρίζει ότι αν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη της Τσανγκί και οτι η αιώνια αγάπη υπάρχει, ο μπαμπάς της θα πρέπει να αφήσει τη φίλη του και να αφιερωθεί στη μνήμη της μαμάς της.

Έτσι, χτίζει ένα διαστημόπλοιο. Ο σχεδιασμός χαρακτήρων του Keane είναι όμορφα εκφραστικός, προσθέτοντας πραγματική συναισθηματική δύναμη – το πρόσωπο της Fei Fei όταν αγνοεί ότι ο μπαμπάς της σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί είναι πολύ συγκινητικό.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα όταν φτάνει στο φεγγάρι, όπου η θεά Τσανγκί αποδεικνύεται αληθινή και περνά τον χρόνο της να βγάζει τραγούδια disco-pop στο στυλ της Katy Perry σε ένα ακροατήριο γηπέδων με λαμπερές σταγόνες σαν ζελεδάκια.

Όλα είναι πολύ θεαματικά – το μήνυμα της ταινίας για την απώλεια και τη δύναμη της απελευθέρωσης είναι υπερβολικά γλυκό, περισσότερο Disney από τη Disney.

Δείτε την ταινία στο Netflix.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.