Η κλασική συζήτηση που έχουμε κάνει τουλάχιστον με άλλους πέντε γονείς. Οι περισσότεροι έχουν την ίδια άποψη.

Δεν είναι σωστό το παιδί να είναι κολλημένο σε μία οθόνη απο το πρωί εώς το βράδυ. Φυσικά. Δεν πιστέυω να υπάρχει γονιός που διαφωνεί με αυτό.

Έχω παρατηρήσει όμως το εξής: όποια παιδάκια γνωρίζω, που οι γονείς τους είναι πολύ αυστηροί με το να μη βλέπουν τηλεόραση, έρχονται σπίτι μας να παίξουν, και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να δούν ταινία ή να κάτσουν στα τάμπλετ.

Δεν ήμουν ποτέ αυστηρή με αυτό. Εννοείται οτι δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να είναι κολλημένα σε μία οθόνη, αλλά δεν ήμουν ποτέ με το ρολόι στο χέρι στο μισάωρο να τους διακόψω.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά μου να κάθονται στην οθόνη όταν θέλουν να δούν μία ταινία ή να παίξουν κάποιο παιχνίδι που έχουμε κατεβάσει, το οποίο θα είναι εκπαιδευτικό.

Δεν τους κάνει αίσθηση την υπόλοιπη μέρα, διότι δεν τα περιόριζα.

Αυτό βέβαια, έτυχε.

Γνωρίζω γονείς που δεν τα περιόριζαν, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει 10 χρονών και όλο το Σαββατοκύριακό να κάθονται μπροστά στην οθόνη.

Ο κάθε γονιός ξέρει το παιδί του. Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Το ίδιο και τα παιδιά μας. Άλλες μεθόδους θα πιάσουν στο ένα παιδί, άλλες σε κάποιο άλλο.

Όλα με μέτρο.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε απο μία μαμά που δεν είναι ειδικός. Είναι απλά μαμά και μιλάει απο τη δική της εμπειρία και μόνο.

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.