Το Χαμόγελο Του Παιδιού: https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/

Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο: https://eshop.elpida.org/

Το Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο” ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα δυναμικών γυναικών με Πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η “ΕΛΠΙΔΑ” υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νοσηλείας και στήριξης των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους, ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που ενστερνίζεται το όραμά της και γίνεται αρωγός στο έργο της.

ΕΛΕΠΑΠ Βήματα Ζωής για Παιδιά με Αναπηρία: https://artemeis.gr/

Η ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί τον παλαιότερο φιλανθρωπικό οργανισμό της χώρας, είμαστε περήφανοι που μετράμε πλέον πάνω από 80 χρόνια λειτουργίας. Κάθε δεκαετία που περνούσε, η ΕΛΕΠΑΠ έχτιζε λιθαράκι-λιθαράκι «το δικαίωμα των παιδιών σε μία ισότιμη ζωή» σταθερά, με γερά θεμέλια. Η ΕΛΕΠΑΠ μεγάλωσε τα ογδόντα και πλέον αυτά χρόνια, όπως μεγάλωσαν και τα παιδιά της, που σήμερα ετοιμάζονται πια για να κάνουν τα δικά τους «βήματα ζωής».

Περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές κυρίως αναπηρίες και εγκεφαλική παράλυση έχουν κάνει κοντά μας, τα δικά τους μικρά ή μεγάλα βήματα. Είναι ευπρόσδεκτα στο «σπίτι» τους, ακόμη και όταν έχουν πια ενηλικιωθεί. Άλλωστε, οι οικογένειές τους είναι οι μεγάλοι μας συνοδοιπόροι. Στα 6 κέντρα της ΕΛΕΠΑΠ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, η δουλειά που γίνεται είναι συστηματική και η φροντίδα για το παιδί που έρχεται σε εμάς δεδομένη. Σε πανελλαδικό επίπεδο, πάνω από 1000 παιδιά συμμετέχουν, καθημερινά, σε θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

MAKE A WISH Κάνε Μία Ευχή Ελλάδας: https://www.makeawish-eshop.gr/

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980, αν και έπασχε από λευχαιμία, είχε μια επιθυμία που ήθελε διακαώς να πραγματοποιήσει. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η ασθένειά του δε θα του επιτρέψει να ζήσει το όνειρό του, συνέβη το απίθανο: Η οικογένεια, οι φίλοι, οι γείτονες και η τοπική κοινωνία κινητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν ώστε να βγει αληθινή η ευχή του μικρού Chris.

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: https://sos-villages.gr/eshop/

Tα Παιδικά Χωριά SOS είμαστε μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner.

Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας.

Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψηςσχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.

ΠΝΟΗ Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού: https://pnoe.gr/cheiropoiites-paschalines-lampades/

Ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Υποστηρίζει γονείς και τα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική. Υποστηρίζει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής. Απο το 1996 πραγματοποιεί σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.

Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια: http://eshop.floga.org.gr/

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: https://www.arcturos.gr/gr/eshop/

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

Αμυμώνη Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης: https://www.amimoni-eshop.gr/

Η «Αμυμώνη» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, είναι Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό από την Περιφέρεια Αττικής (Ν. 1111/72)  και πιστοποιημένο ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής ενώ πλέον επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα.

Φροντίδα για το Παιδί: https://frontidagiatopaidi.gr/shop/

Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» είναι ένας Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στις 24 Απριλίου 2012 και λειτουργεί χωρίς καμία απολύτως κρατική επιχορήγηση (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ 49653/1683 – ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΊΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ). Ο Σύλλογος «Φροντίδα για το παιδί» έχει δημιουργηθεί από απλούς νέους ανθρώπους με όρεξη για βοήθεια προς άπορα και άρρωστα παιδιά. Βασισμένος κυρίως στη δύναμη των εθελοντών του και στις δωρεές τω πολιτών, καλύπτει βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες, τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους που χρήζουν βοήθειας. Η ονομασία  «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» ορίζει την επίπονη μάχη, τον αγώνα και την επίτευξη ενός σκοπού  Την Σωτηρία του Παιδιού.

Ελπίζουμε να σας καλύψαμε!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.