Είχατε ποτέ το ένστικτο ότι κάτι δεν πάει καλά και πήρατε αποφάσεις για τα παιδιά σας με βάση αυτό; Οι ειδικοί λένε ότι η διαίσθηση της μητέρας είναι σημαντική και μπορεί να είναι το κλειδί στη λήψη αποφάσεων, αλλά πρέπει να μάθουμε πότε να την εμπιστευτούμε.

Όταν ο 13χρονος γιος της Kimberly Gervais ζήτησε να πάει με το ποδήλατό του στην παραλία με τους φίλους του, το αρχικό της ένστικτο ήταν να πει όχι. Αν και πολλά παιδιά απο τη γειτονιά το έκαναν. Αφού ο μικρός την ικετέτευε, και βλέποντας ότι τα άλλα παιδιά πήγαιναν, εκείνη αντιστάθηκε στη μικρή φωνή στο κεφάλι της. Θα μπορούσε να πάει, αλλά έπρεπε να φορέσει το κράνος του – κάτι που είχε παρατηρήσει οτι όλο και περισσότερα παιδιά δεν έκαναν τελευταία.

Τριάντα λεπτά αργότερα έλαβε το τηλεφώνημα: Ο γιός της είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. “Είναι εντάξει – κάποια σπασμένα κόκαλα, εξάνθημα παντού, αλλά είναι ζωντανός”, της είπαν. “Έχει σπασμένα τα οστά του ισχίου και της λεκάνης και ο γιατρός είπε ότι το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό. Το κράνος δεν θα άλλαζε πολύ το αποτέλεσμα.”

Ιστορίες σαν αυτές είναι συνηθισμένες στις μητέρες. Όλοι έχουμε ακούσει αυτή τη μικρή φωνή στο κεφάλι μας ή νιώσαμε στο στομάχι έναν κόμπο καθώς παίρνουμε αποφάσεις. Αλλά το να ξέρεις πότε να εμπιστευτείς το ένστικτό σου, είναι ένα δίλημμα που οι μητέρες γνωρίζουν πολύ καλά.

Τι είναι η διαίσθηση της Μάνας;

Πώς εξηγείται αυτό; Ξεκινά στη μήτρα. «Η άνοδος και η πτώση των ορμονών κύησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μαζί με το κύμα της ωκυτοκίνης κατά τη διάρκεια της προεργασίας και της γέννησης», λέει ο Δρ Hardy. «Η πρώτη προτεραιότητα μιας νέας μητέρας είναι συχνά να βεβαιωθεί ότι το μωρό της είναι ασφαλές».

Αλλά μερικές φορές αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η διαίσθηση της μαμάς, στην πραγματικότητα δεν είναι. Αντ ‘αυτού, είναι το άγχος που μεταμφιέζεται. Η Shimi Kang, MD, ψυχίατρος, συγγραφέας του The Dolphin Parent, ερευνητής νευροεπιστήμης και μαμά τριών, μελέτησε τη διαφορά. “Το πρόβλημα με τα ένστικτά μας είναι ότι όταν είμαστε εκτός ισορροπίας, τείνουν να μας οδηγούν σε λάθος κατευθύνσεις”, λέει. “Η διαίσθηση είναι η έμφυτη γνώση που μας προσφέρεται από τη φύση. Τα ένστικτα μπορεί να είναι λάθος, αλλά η διαίσθηση είναι πάντα σωστή.

Πότε να εμπιστευτείτε τη Μητρική διαίσθηση

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί πότε πρέπει να ακούσουμε αυτήν τη φωνή, ακόμη και όταν γνωρίζετε ότι δεν προκαλείται απο άγχος – ειδικά εάν υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να την υποβιβάσουν.

Μερικές φορές, αφήνουμε αυτό που πιστεύουν οι άλλοι, να καταστρέψει τη δική μας διαίσθηση. “Η μικρή μας φωνή μπορεί να ηρεμήσει από το φόβο. Καταλήγουμε να ακούμε πάρα πολλές άλλες απόψεις και να μπερδευόμαστε περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ακούσετε κάποιον που εμπιστεύεστε, αλλά όχι με κόστος να χάσετε τη δική σας φωνή διαίσθησης. “

Στο τέλος της ημέρας, εσείς γνωρίζετε καλύτερα τα παιδιά σας. Εάν μπορείτε να αποκλείσετε το άγχος ή τον φόβο που είναι το θεμέλιο ενός συγκεκριμένου συναισθήματος, είναι έξυπνο να εμπιστεύεστε αυτό το «μαμαδίστικο» μαγικό πράγμα που λέγεται διαίσθηση.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.