Υλικά:
- 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- Ξύσμα από 3 μανταρίνια
- Χυμός από 2 μανταρίνια
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ, χτυπάς αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Σταδιακά, προσθέτεις το αλεύρι, το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το αλεύρι, το baking powder, το γάλα και το γιαούρτι.
- Χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να αφρατέψει και να έχει “δεμένη” υφή.
- Βουτυρώνεις μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και περιχύνεις προσεκτικά το μείγμα σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Πριν κόψεις τα κομμάτια, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: tlife.gr