Υλικά:

  • 300 γρ κορνφλάουρ
  • ¼ κούπα αλάτι
  • 130 ml βραστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 βανίλια (για γλυκιά μυρωδιά)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο (Cream of Tartar).
  • *Αν δε βρεις κρεμόριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξυνό, απλά δεν έχει ευχάριστη μυρωδιά. * Θα το βρεις στα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ. Όλες οι μάρκες έχουν, είναι άσπρη σκόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Είναι και αρκετά φθηνό. Δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά βοηθάει πραγματικά πολύ στο να γίνει ελαστική η πλαστελίνη μας.

 

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε το κορνφλάουρ, το αλάτι, τη βανίλια και το κρεμόριο σε ένα μπολ

Πρόσθεσε το λάδι μέσα στο βραστό νερό και ανακάτεψε τα καλά. Πρόσθεσε το υγρό στα στερεά υλικά σταδιακά. Μην το ρίξεις όλο με τη μια. Έλεγξε αν η πλαστελίνη σου αποκτά ωραία υφή.

Επειδή το νερό είναι καυτό σε αυτή τη φάση, κράτα τα παιδιά μακριά από αυτή τη διαδικασία.

Ανακάτεψε τα καλά με κουτάλι (για να μην καείς) μέχρι να ενωθούν και να μοιάζει με ζύμη.

Μόλις ανακατευτούν καλά και κρυώσει λίγο άρχισε να ζυμώνεις με τα χέρια. Μετά βάλε τη ζύμη στο πάγκο.

Μπορείτε να προσθέσετε και γκλίτερ ή αστεράκια για να γίνει ακόμα πιο χριστουγεννιάτικο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: e-mama.gr, theimaginationtree.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.