ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Μόνος στο Σπίτι»: Fun facts που σίγουρα δεν τα ήξερες για την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία

Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» (Home Alone) προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1990.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του το «Μόνος στο Σπίτι» έχει πια τη δική του θέση ανάμεσα στις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί την χριστουγεννιάτικη ταινία με τα περισσότερα έσοδα στο box office της Νότιας Αμερικής.

Το Home Alone είναι στο βιβλίο Guiness! Όσο περίεργο και φαίνεται είναι η κωμωδία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του σινεμά συνολικά. Την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε είχε 18 εκατομμύρια δολάρια ενώ έμεινε στο top-10 του box office το 1990 για συνολικά 12 εβδομάδες!

 

Όλες οι σκηνές γυρίστηκαν στο Σικάγο. Ακόμη και όταν η οικογένεια βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Παρισιού, στην πραγματικότητα είναι στο Σικάγο!

Το σπίτι που έγινε η ταινία είναι πλέον τουριστική ατραξιόν! Για την ιστορία βρίσκεται στην διεύθυνση 671 Lincoln Avenue στην Winnetka του Ιllinois και το 2012 πουλήθηκε αντί 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυο κακοποιοί στην πραγματικότητα θα είχαν σκοτωθεί μετά τα… μαρτύρια που τους υπέβαλε ο μικρός ήρωας της ταινίας. Αυτό διαπίστωσαν το 2012 ερευνητές καθώς οι τραυματισμοί που βλέπουμε στην ταινία θα τους είχαν δημιουργήσει τόσο σοβαρούς τραυματισμούς, που θα οδηγούσαν στον θάνατο.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν ζωγράφισε στην πραγματικότητα το χάρτη που δείχνει όλες τις παγίδες που έστησε στο σπίτι.

Ο John Candy χρειάστηκε μόλις 23 ώρες για να γυρίσει ΟΛΟ τον ρόλο του

Το Home Alone είναι η δημοφιλέστερη χριστουγεννιάτικη ταινία στην… Πολωνία!

Για να φαίνεται η ταινία περισσότερο ρεαλιστική, ο Τζο Πέσκι ήθελε ο Μακόλεϊ Κάλκιν να τον φοβάται πραγματικά, έτσι προσπάθησε να τον βλέπει όσο γίνεται λιγότερο στα γυρίσματα. Μια φορά, ο Πέσκι τραυμάτισε τον μικρό ηθοποιό πραγματικά κατά λάθος. Συνέβη όταν έκαναν δοκιμαστικά για τη σκηνή, όπου οι δύο ληστές κρέμασαν τον Κέβιν από ένα γάντζο, και ο Πέσκι είπε “Θα δαγκώσω κάθε δάχτυλο των χεριών σου.” Ο ηθοποιός πραγματικά δάγκωσε τα δάχτυλα του Μακόλεϊ Κάλκιν, προκαλώντας αιμορραγία.

Η ταινία Angels With Filthy Souls που ο Κέβιν παρακολουθεί, δεν είναι πραγματική ταινία. Γυρίστηκε μια σύντομη σκηνή με γκάνγκστερ ειδικά για χρήση στην ταινία Μόνος στο Σπίτι.

Τα γυαλιά που πατάει ο Μαρβ όταν μπαίνει μέσα από το παράθυρο, φτιάχτηκαν από γλυκά. Για να είναι ασφαλής, ο ηθοποιός Ντάνιελ Στερν φορούσε λαστιχένιες σόλες, όταν έπρεπε να φαίνεται ξυπόλητος.

Ο πραγματικός αδερφός του Μακόλεϊ Κάλκιν, ο Κίραν, παίζει το ρόλο του Φούλερ στη ταινία, τον μικρότερο ξάδερφο του Κέβιν που βρέχει συνεχώς το κρεβάτι του.

πηγή: .thatslife.gr, fanpage.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.