Υλικά:
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 αυγα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
½ κουταλάκι βανίλια
1/4 φλιτζάνι απαλό φυστικοβούτυρο
1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, σε ένα σκεύος για μάφιν. βάλτε ειδικές θήκες για τα μάφιν σας σε κάθε θήκη που έχει το σκεύος σας
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, προσθέστε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το φυστικοβούτυρο και το πουρέ μπανάνας.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε τα για να τα συνδυάσετε καλά, αλλά φροντίστε να μην αναμιγνύονται υπερβολικά.
Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, γεμίστε τα καλύμματα muffin και ψήστε τα για 15 έως 18 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγει καθαρή.
Καλή Όρεξη!