Υλικά:

  • 4 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 ml λάδι
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 μπέικιν

 

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκατοστών για κέικ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν πάρει χρώμα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.