Υλικά:

1 ζύμη πίτσας (μπορείτε είτε να κάνετε δική σας – ή να αγοράσετε έτοιμη αρκεί να είναι σε μορφή ζύμης και όχι προψημένη πίτσα)

3 Μικρές πατάτες (ή 2 μεγαλύτερες πατάτες)

Ελαιόλαδο

1/4 κούπα Κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 Πρέζα ξηρό δεντρολίβανο

Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό, βράστε καλά για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν περίπου το 70% του μαγειρέματος, στραγγίστε τις και αφήστε τις στην άκρη.

Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό ταψί (ένα που είναι λίγο μεγαλύτερο από 9×13 “αλλά όχι πολύ μεγαλύτερο αλλιώς η ζύμη σας θα είναι λεπτή) τεντώστε τη ζύμη σας στο ταψί, καλύψτε με λίγο πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη να ανυψωθεί για 45 λεπτά έως μια ώρα ή έως ότου το πάχος της ζύμης διπλασιαστεί.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις πατάτες σας, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και αφήστε τις να κρυώσουν και προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μόνο στρώμα πάνω από τη ζύμη, περιχύστε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την κορυφή, σκορπίστε τα λεπτά κομμένα κρεμμύδια από πάνω, στη συνέχεια προσθέστε μια πρέζα δεντρολίβανο ακολουθούμενο από λίγο αλάτι.

Ψήνουμε για περίπου 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν γύρω από τις άκρες.

Καλή Όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.