Αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη συνταγή από το τυπικό πιάτο σπαραγγιού στη σχάρα είναι ότι η σάλτσα είναι φτιαγμένη με φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι και συμπληρώνεται με ένα πασπαλισμένο με τριμμένο πορτοκάλι που πραγματικά κάνει το πιάτο να φαίνεται τόσο όμορφο και τόσο γευστικό.

Συνδυάζεται υπέροχα με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι. Δείτε τη συνταγή παρακάτω και δοκιμάστε τη μόνη σας!

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο – λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά άψητα σπαράγγια – λεπτά δόρατα (περίπου 48), κομμένα

2 σπρέι σπρέι μαγειρέματος

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού – ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.

Συνδυάστε το βούτυρο, το χυμό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Καλύψτε τα σπαράγγια με σπρέι μαγειρέματος και τοποθετήστε το πάνω σε άμεση θερμότητα (καλυμμένο).

Ψήστε στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, έως ότου γίνουν μαλακά.

Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βουρτσίζετε με μείγμα μαργαρίνης ή βουτύρου.

Γαρνίρετε με ξύσμα (χρησιμοποιώντας τρίφτη εσπεριδοειδών για να τρίψετε ελαφρά το πορτοκάλι πάνω από την πιατέλα).

Αν θέλετε να το πάρετε στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να το σερβίρετε σε φέτες πορτοκαλιού για μια ακόμη πιο όμορφη παρουσίαση!

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.