Υλικά:

  • 250 γρ. φαρφάλες (παπιγιόν)
  • 250 γρ. μικτά μανιτάρια (όπως μικρά πορτομπέλο, shiitake κτλ)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 3 φλιτζάνια μικρα (του Ελληνικού καφέ) κατσαρό λάχανο ή σπανάκι
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα μανιτάρια και, στη συνέχεια, κόψτε τα. Κόψτε τα βότανα.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια εως υψηλή φωτιά και μαγειρεύετε τα βότανα, τα μανιτάρια με αρκετές πρέζες αλάτι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν τα μανιτάρια μαγειρεύτούν και είναι μαλακά, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα, προσθέστε χυμό λεμονιού, χόρτα και λίγες πρέζες αλάτι ακόμα.

Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά έως ότου τα χόρτα μαγειρευτούν αλλά το χρώμα παραμένει ανοιχτό πράσινο.

Προσθέστε την παρμεζάνα και το νερό ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στα μανιτάρια.

Προσθέστε φρέσκο ​​αλεσμένο μαύρο πιπέρι και αλάτιγια γεύση.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σπάσετε τα θρυμματισμένα του κατσικίσιο τυρί και να τα προσθέσετε στα ζυμαρικά.

Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.