Ψάρια

Δεν χρειάζεται να διαγράψεις εντελώς το ψάρι από τη διατροφική σου λίστα, απλά θα χρειαστεί να είσαι ίσως λίγο πιο επιλεκτική. Κάποια είδη ψαριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, και αυτό μπορεί να μεταφερθεί μέσω του γάλακτος, στο μωρό σου.

Σοκολάτα

Όπως και να το κάνουμε, είναι μια πηγή καφείνης. Πολλές θηλάζουσες μητέρες έχουν διαπιστώσει επίσης, πως η σοκολάτα λειτουργεί σαν καθαρτικό στο μωρό. Έχετε το νου σας στη συμπεριφορά του μωρού αφού καταναλώσετε σοκολάτα. Εάν είναι ανύσηχο ή έχει ευκοίλια, ίσως ήρθε η ώρα να ελαττώσετε την αγαπημένη σας συνήθεια.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα μωρά που θηλάζουν. Εάν το μωρό είναι ιδιαίτερα ανύσηχο μετά το θηλασμό, έχει κάποιου είδους έκζεμα ή δεν κοιμάται εύκολα, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε μια δίαιτα που να αποφεύγει τα γαλακτοκομικά.

Όσπρια, Μπρόκολο, Κουνουπίδι

Έχουν ¨κατηγορηθεί¨έντονα πως είναι υπεύθυνα για τους κολικούς στο βρέφος

Φυστίκια

Αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στα φυστίκια μέσα στην οικογένεια, φροντίστε να τα αποφύγετε μέχρι το μωρό να απογαλακτιστεί. Οι αλλεργικές ενώσεις μπορούν να μεταφερθούν στο μωρό μέσω του γάλακτος.

Σκόρδο

Το ξέρετε πως πρέπει να αποφεύγετε το σκόρδο αν πρόκειται να σας φιλήσουν. Το γνωρίζετε όμως πως το σκόρδο μπορεί να μυρίζει και μέσα στο γάλα; Αν κάποιες φορές το μωρό δείχνει να είναι απρόθυμο να πιάσει το στήθος, ή τραβιέται, μπορεί να φταίει το γεγονός πως τα μωρά δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμα ώστε να εκτιμήσουν τα “οφέλη” του σκόρδου.

Αλκοόλ & Καφεΐνη

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ. Αν όμως πιείτε ένα – δυό ποτηράκια, θυμηθείτε πως το αλκοόλ χρειάζεται περίπου 2 ώρες να μεταβολιστεί. Το αλκοόλ δεν παραμένει στο γάλα σας περισσότερο από οτι μένει στο αίμα.Άρα απο τη στιγμή που νιώσετε νηφάλια, μπορείτε και να θηλάσετε!

 

 

 

πηγή:www.mom365.com

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.