Οι πάνες του μωρού σας είναι μια καλή ένδειξη για το αν το μωρό προσλαμβάνει όση τροφή είναι απαραίτητη.

Τον πρώτο μήνα, αν το διαιτολόγιο του είναι επαρκές, θα πρέπει να ουρεί έξι με οκτώ φορές την ημέρα και να αφοδεύει τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα (συνήθως μετά από κάποιο γεύμα).

Αργότερα θα αφοδεύει πιο αραιά, πιθανόν κάθε δεύτερη περίπου μέρα. Αυτό είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο, αν κατά τα αλλά το βρέφος συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικά.

Μπορείτε επίσης να το ακούτε να καταπίνει καθώς θηλάζει, μετά από μερικές ρουφηξιές. Ένα άλλο σημάδι ότι τρώει αρκετά, είναι ο δίωρος ύπνος στον οποίο πέφτει μετά από κάθε γεύμα.

Ένα βρέφος που δεν τρέφεται επαρκώς για αρκετές μέρες στη σειρά μπορεί να κοιμάται συνεχώς (τρεις τέσσερις ώρες συνεχόμενες η και περισσότερες) θα πρέπει να εξετασθεί από παιδίατρο.

Ένας άλλος τρόπος να ελέγξετε την ποσότητα που παίρνει το παιδι, είναι να το ζυγίζετε κάθε εβδομάδα. Θα πρέπει κάθε εβδομάδα να παίρνει βάρος με σταθερό ρυθμό.

Κατά την πρώτη εβδομάδα της ζωής ενός μωρού, ενδέχεται να χάσει κάποιο βάρος αλλά προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας της ζωής του θα πρέπει να ζυγίζει όσο ζύγιζε κατά τον τοκετό.

Όσες περισσότερες φορές έχετε θηλάσει στη ζωή σας (εάν έχετε και αλλά παιδιά) τόσο πιο γρήγορα κατεβαίνει το γαλα και τόσο ταχύτερα θα αυξηθεί και η ποσότητα του.

Μόλις σταθεροποιηθεί το απόθεμα του γάλακτος που παράγει καθημερινά ο οργανισμός σας, το βάρος του μωρού θα πρέπει να αυξάνεται κατά 20-25 γραμμάρια περίπου καθημερινά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής του.

Πηγή: Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.