Το πιο αφράτο Τσουρέκι!

Υλικά: 

700 γρ αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά στιγμής

150 γρ ζάχαρη

200 γρ γάλα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

60 γρ βούτυρο

2 αυγά

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. κακουλέ

1 κ.σ. μαχλέπι

 

Εκτέλεση:

Σεένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα και τα ζυμώνουμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι, κακουλέ και μαχλέπι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Αφού είναι έτοιμο το πλάθουμε, το κάνουμε μια μπάλα και το σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη για περίπου 1 ώρα

Τα κόβουμε σε 3 μέρη και τα κάνουμε πλεξούδες και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν

Τα αλείφουμε με ένα αυγό και τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά

 

 

Πηγή: Απλές συνταγές cookpad.gr

 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *