Συνταγή για 18 Bao Buns

Υλικά:

  • 525 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 50 ml γάλα
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ. σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ. σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το νερό.
  • Προσθέτουμε το όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Ζυμώνουμε πάλι για 5 λεπτά, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 18 ίσα κομμάτια.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα με ένα πλάστη σε πιτάκι πάχους 3-4mm, βάζουμε πάνω στο καθένα ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα διπλώνουμε στη μέση κλείνοντας την λαδόκολλα ανάμεσα.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  • Αφού φουσκώσουν, παίρνουμε το σουρωτήρι για τα μακαρόνια, βλέπουμε σε ποια κατσαρόλα ταιριάζει και βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να βράσει. Αφού το νερό βράζει ακουμπάμε πάνω το σουρωτήρι (προσέχουμε να μην ακουμπάει στο νερό) και βάζουμε μέσα όσα bao bun χωράνε (τα βάζουμε προσεκτικά να μην μας ξεφουσκώσουν). Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 8 λεπτά να “ψηθούν” με τους ατμούς.
  • Τα βγάζουμε και βάζουμε τα επόμενα. Όσο είναι ακόμα ζεστά αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Πριν βάλουμε τα επόμενα τσεκάρουμε μήπως έχει εξατμιστεί το νερό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
  • Τα Bao Buns μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.

Μια ωραία και αγαπημένη πρόταση είναι κοτόπουλο και coleslaw.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: cookpad.gr χρήστης: alsi


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.