“Σπιτικά” Μελομακάρονα;

Παραδέξου το. Tο έχεις σκεφτει… και εαν δεν το έχεις σκεφτεί… μπορεί και να το έχεις κάνει!

Παραδοσιακά, τα περισσότερα σπιτικά τέτοιες μέρες σπεύδουν να φτιάξουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες. Η Αγία Τριάδα των Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων.

Είναι τόσες πολλές οι μανούλες και οι γιαγιάδες που φτιάχνουν αυτά τα γλυκά, που φτάνεις σε σημείο να έχεις τύψεις εάν δεν έχεις φτιάξει εσύ.

Θέλεις λοιπόν να εντυπωσιάσεις τα πεθερικά σου παίζοντάς το καλή νοικοκυρά, ενώ δεν μπορείς να βράσεις ούτε μακαρόνια; Ακόμα και εάν ξέρεις να βράζεις μακαρόνια, και οι μαγειρικές σου ικανότητες ξεπερνάνε και αυτές του Άκη Πετρετζίκη, ίσως δεν έχεις το χρόνο ή και την διάθεση να φτιάξεις μελομακάροναι και κουραμπιέδες βρε αδερφέ!

Αυτή είναι λοιπόν μια λύση για “Bad Moms” – που δεν ακολουθούν όλους τους κανόνες. Γιατί η κάθε μία μας είναι διαφορετική!

Πας και αγοράζεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα απο το φούρνο της γειτονιάς σου, (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να είναι όντως γειτονικός φούρνος, έτσι ώστε εάν μένετε σε διαφορετική περιοχή απο τα αγαπημένα πεθερικά, να μην τα γνωρίζουν). Επίσης, προσοχή στο να επιλέξετε σκέτα παραδοσιακά μελομακάρονα και όχι τίποτα εξεζητημένο…

Τα πακετάρεις όμορφα σε σακουλίτσα ή σε Χριστουγεννιάτικο κουτάκι, έχοντας βάλει απο κάτω χαρτί ψησίματος για να μην κολλήσουν. Υπάρχουν πολλά τέτοια κουτάκια σε γνωστά καταστήματα, και μάλιστα πολύ όμορφα σε διάφορα μεγέθη.

Όταν λοιπόν πας επίσκεψη για φαγητό, και σε κοιτάει η πεθερά με μισό μάτι διότι είσαι μια ανεπρόκοπη που δεν ξέρεις να φτιάχνεις τίποτα και ο γιόκας της έχει μείνει μισός γιατί δεν τον ταίζεις… την γλυκαίνεις για λίγα δευτερόλεπτα με τα ¨σπιτικά¨σου μελομακάρονα.

Εάν μένετε σε ίδια περιοχή, φροντίζεις να τα πάρεις είτε απο σούπερ μάρκετ που δεν ψωνίζει, είτε από φούρνο που δεν ψωνίζει.

Και μην ξεχάσετε έαν σας ρωτήσει που βρήκατε τη συνταγή, θα πείτε απο ένα τυχαίο site στο ίντερνετ!

 

 

** Αυτό το άρθρο είναι χιουμοριστικό και δεν έχει σκοπό να θίξει κανέναν **

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *