Υλικά:
1/2 φλιτζάνι κινόα, επεξεργασμένο και μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 κονσέρβα από ρεβίθια στραγγισμένα και καλά πλυμμένα
1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κινόα, ρεβίθια, δυόσμο, ελαιόλαδο, λεμόνι, αγγούρι, αλάτι και πιπέρι.
Τακτοποιήστε τα μαρούλια στο πιάτο σερβιρίσματος, ανακατέψτε το μείγμα quinoa από πάνω, πάνω με φέτες αβοκάντο, προσθέστε λίγο αλάτι στο αβοκάντο με χυμό λεμονιού, ώστε το αβοκάντο να είναι καλά καρυκευμένο.
Καλή Όρεξη!