Νηστίσιμο κέικ από Ταχίνι με κακαό & Πορτοκάλι

Υλικά:

1 κούπα ταχίνι με κακάο

1 κούπα ζάχαρη (βάλε περισσότερη αν το θες πιο γλυκό)

1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από δύο πορτοκάλια

1 κ γλ κανέλα

2 ½ – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1/2 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτω το ταχίνι με κακάο με την ζάχαρη και χτυπώ για δύο λεπτά περίπου ν’ αφρατέψουν.

Στην συνέχεια προσθέτω το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.

Συνεχίζω για λίγο ακόμη το ανακάτεμα και σταματώ το μίξερ.

Προσθέτω εναλλάξ και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking κι ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνω το μείγμα του κέικ σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Καλή Όρεξη!

Πηγή: mamatsita.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *