Δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτεκάκια απο χαλούμι με σάλτσα τσίλι και θα τρελαθείτε!
Υλικά:
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- 1 κολοκύθι, τριμμένο
- 500γρ τυρί χαλούμι, τριμμένο
- 2–4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- 2 αυγά ελεύθερης βοσκής, ελαφρά χτυπημένα
- 2–4 κουταλιές της σούπας ψίχουλα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα τσίλι:
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 cm κομμάτι φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της ζάχαρης άχνη
- 2–3 κουταλιές της σούπας ξύδι κρασιού ρυζιού
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πρέζα αλατιού
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τα μπιφτέκια απο χαλούμι βάλτε τα καρότα και το κολοκυθάκι σε κόσκινο ή σουρωτήρι και πασπαλίστε με μια αξιοπρεπή πρέζα αλάτι για να τραβήξετε την υγρασία. Τοποθετήστε πάνω από ένα μπολ για να στραγγίξει για 5 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε σε μια καθαρή πετσέτα και πιέστε να φύγει το νερό.
Βάλτε το χαλούμι, το μείγμα καρότου, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και τη μέντα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πιχτό για να σχηματιστεί σε μπιφτέκια, αν δεν είναι αρκετά πιχτό, προσθέστε μερικές ακόμη ψίχουλα.
Διαμορφώστε το μείγμα σε 8 μεγαλύτερα μπιφτέκια πάχους περίπου 1cm ή 16 μικρότερα. Αφήστε το ψυγείο ακάλυπτο για τουλάχιστον 20–25 λεπτά για να σφίξει.
Εν τω μεταξύ, βάλτε όλα τα υλικά σάλτσας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, όπως απαιτείται.
Μόλις είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα λαδιού και τηγανίστε τα κέικ χαλούμι (σε παρτίδες, εάν είναι απαραίτητο) μέχρι να γίνει σκούρο χρυσό και τραγανό και στις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα ζεστά με κουταλιές σάλτσας τσίλι απο πάνω.