Υλικά:
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ Φλιτζάνι ζάχαρη
½ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος βανίλιας
3/4 φλυτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς, τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου.
Χρησιμοποιώντας έναν μίξερ χειρός, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τις δυο ζάχαρες μέχρι να γίνουν πολύ ελαφριά και αφράτα, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάμε στο αυγό και συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε μέχρι να κρεμώσουν και να συνδυαστούν όλα μαζί. (βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τις πλευρές του μπολ προτού προσθέσετε κάθε συστατικό για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά έχουν ενσωματωθεί)
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα, αλλά μην τα ανακατέψετε.
Χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας ή μια μικρή κουταλιά παγωτού, για τα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με περίπου 4 εκατοστά απόσταση το ένα από το άλλο, ισοπεδώστε τα μπισκότα ελαφρώς με το χέρι σας και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι φτιάξτε ένα σταυρωτό μοτίβο πάνω από κάθε μπισκότο.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσά στις άκρες.
Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 1 λεπτό και μετά μεταφέρετε σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσουν εντελώς.
Καλή Όρεξη!