Υλικά:
1 1 / 4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking Soda
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) αλατισμένου βουτύρου, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι Ταχίνι
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Στο μπολ ενός μίξερ εξοπλισμένο με προσάρτημα κουπιού (αλλά μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ένα κανονικό μπολ με σπάτουλα και χτυπήστε ελαφρά) ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης για ένα λεπτό μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε τη βανίλια, το ταχίνι και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά (ίσως χρειαστεί να ξύσετε τις πλευρές του μπολ με μια σπάτουλα) και στη συνέχεια προσθέστε τα ξηρά συστατικά και τιε σταγόνες σοκολάτας, ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μπισκότων και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα μπολ , καλύψτε και ψύξτε τουλάχιστον 3 ώρες ή μια νύχτα.
Βγάζετε τη ζύμη μπισκότων από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν το ψήσιμο και στη συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, τοποθετήστε σε ταψί με φύλλο ψησίματος.
Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σέσουλα παγωτού (ισοδύναμο με 3 κουταλιές της σούπας) βγάλτε τη ζύμη των μπισκότων σας, τοποθετήστε τα δυο ίντσες μακριά και ψήστε τα στο κάτω τρίτο και πάνω τρίτο ράφι στο φούρνο, ψήστε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι γίνουν να ελαφρά χρυσά γύρω από τις άκρες, πασπαλίζετε αμέσως με λίγο θαλασσινό αλάτι και μετά μεταβείτε σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!