Υλικά:

Μπακαλιάρος

1 κουτάκι μπύρας

Αλέυρι

Αλάτι

Λάδι

1 κιλό πατάτες

1 Σκόρδο

200 ml ελαιόλαδο

200 ml λεμόνι

Εκτέλεση:

Μπακαλιάρος: Αφαιρούμε την πέρσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 ώρες. Αλλάζουμε το νερό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περίπου 3 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μπύρα μέχρι να γίνει χυλός που δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό λάδι.

Σκορδαλιά: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθεί (σε μπλέντερ ή γουδί)

Μόλις βραστούν οι πατάτες, βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Καλή Όρεξη! Χρόνια Πολλα!

Πηγή: botilia.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.