ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΩΡΟ 0-2

Καρεκλάκια Φαγητού – πως να επιλέξετε το σωστό για το μωρό σας

Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί που συνδέονται με το καρεκλάκι φαγητού, είναι οι πτώσεις. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο, δίνοντας προσοχή στα παρακάτω σημεία:

Επιλέξτε ένα καρεκλάκι με φαρδιά βάση, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του, αν κάποιος καταλάθος σκοντάψει και πέσει πάνω του.

Αν είναι πτυσσόμενο, βεβαιωθείτε οτι ο μηχανισμός που το ασφαλίζει κλειδώνει σταθερά κάθε φορά που στο στήνετε.

Δέστε το παιδί στον υμάντα ασφαλείας κάθε φορά που κάθεται μέσα. Ποτέ να μην του επιτρέπετε να στέκεται όρθιο.

Μην τοποθετείτε το καρεκλάκι κοντά στον πάγκο της κουζίνας ή σε τραπέζια. Μπορεί το παιδί να σπρώξει με δύναμη τα πόδια του πάνω τους και το καρεκλάκι να πέσει προς τα πίσω.

Μην αφήνετε ένα μικρό παιδί χωρίς επίβλεψη όταν κάθεται στο καρεκλάκι, και να μην αφήνετε μεγαλύτερα παιδιά να σκαρφαλώνουν ή να πέφτουν πάνω του διότι μπορεί να το ρίξουν κάτω.

Τα καρεκλάκια που στερεώνονται στην άκρη του τραπεζιού, δεν είναι καλά υποκατάστατα εκείνων που στέκονται στο δάπεδο, τα οποία είναι πιο σταθερά.

Αν όμως σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε σε ταξίδια ή σε εστιατόρια, διαλέξτε ένα που να πιάνει πολύ σταθερά στο τραπέζι.

Βεβαιωθείτε επίσης, οτι το τραπέζι είναι αρκετά βαρύ ώστε να μπορεί να συγκρατήσει το βάρος του παιδιού σας χωρίς να ανατραπεί.

Φροντίστε επίσης, ώστε τα πόδια του παιδιού να μην ακουμπούν σε κάποιο από τα πόδια του τραπεζιού.

Αν βάλει δύναμη, υπάρχει κίνδυνος το καρεκλάκι να φύγει από τη θέση του.

Πηγή: Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.