Υλικά:
600 γραμμάρια rib-eye, (ιδανικά πάχους 5 εκατοστών),
4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
350 γρ μικτά μανιτάρια
600 γρ λευκά φασόλια
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.
Τρίψτε όλη το rib-eye με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, στη συνέχεια ψήστε σε όλες τις πλευρές για 10 λεπτά συνολικά, ώστε να επιτύχετε καλό χρώμα στο εξωτερικό, αλλά να το διατηρήσετε μέτρια ψημένο στη μέση ή μαγειρέψετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, γυρίζοντας τακτικά με λαβίδες.
Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε τα φύλλα δεντρολιβάνου από τα κλαδάκια, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και τυχόν μεγαλύτερα μανιτάρια.
Όταν τελειώσει το rib-eye, αφαιρέστε το σε ένα πιάτο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.
Χαμηλώστε τη φωτιά κάτω από το τηγάνι σε μέτρια και σωτάρετε το δεντρολίβανο για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνουμε τα φασόλια και το χυμό τους, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε το κρέας στην κορυφή και ρίξτε και τους χυμούς του απο πάνω.
Κόψτε και σερβίρετε στο τραπέζι, τελειώνοντας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Jamie Oliver