Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, περασμένα από μούλτι
3 σκελίδες σκόρδου, περαμένες από μούλτι
4 κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 νυφάδες καυτερής πιπεριάς (ή τσίλι)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκος βασιλικός
ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέστε μια μεγάλη πρέζα αλάτι και βράστε.
Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά έως ότου γίνουν ημιδιαφανή, προσθέστε τις νιφάδες πιπεριάς μαζί με την πάστα ντομάτας, μαγειρεύετε για περίπου ένα λεπτό ή δύο ή μέχρι να πυκνωθούν και να καραμελωθούν γύρω από το άκρες.
Προσθέστε την κρέμα και το βασιλικό, ρίξτε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, γυρίστε στο χαμηλό και αφήστε το να σιγοβράσει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά (αυτό είναι το σημείο που προσθέτετε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό) πριν στραγγίσετε το ζυμαρικά, προσθέστε το βούτυρο στη σάλτσα και αφήστε το να λιώσει.
Βγάλτε τα ζυμαρικά – κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και προσθέστε το στη σάλτσα μαζί με τη παρμεζάνα, μαγειρέψτε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Απολαύστε!
Καλή Όρεξη!