Την κυρά Σαρακοστή
που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν
Με αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι ένα σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατί νήστευε καιρό.
Και τις μέρες τις μετρούσαν
με τα πόδια της τα εφτά,
κόβαν ένα τη βδομάδα
μέχρι να’ ρθει η Πασχαλιά.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
500 ml ζεστό νερό
400 γρ αλάτι
Τα στολίδια για να κολλήσουν χρειάζονται νερό
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε με τη ζύμη το σχέδιο της Κυρά Σαρακοστής και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.