Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Cornell, η αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο ζεστό κακάο είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές που περιέχονται στο κόκκινο κρασί. Η συγκέντρωση του μυαλού μας μετά απο κακάο ήταν δύο έως τρεις φορές ισχυρότερη από εκείνη του πράσινου τσαγιού και τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν του μαύρου τσαγιού.

Ο καθηγητής Chang Yong Lee, ο επικεφαλής της μελέτης Cornell, πρόσθεσε ότι το «ζεστό» στη «ζεστή σοκολάτα» είναι επίσης σημαντικό. Περισσότερα αντιοξειδωτικά απελευθερώνονται όταν θερμαίνεται.

Παρόλο που μια κανονική μπάρα σοκολάτας έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να είναι μεγαλύτερα λόγω των κορεσμένων λιπών που υπάρχουν – το κακάο έχει γενικά πολύ χαμηλότερο λίπος ανά μερίδα σε σύγκριση με τα 8 γραμμάρια λίπους σε μια τυπική σοκολάτα.

Η ζεστή σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

Τα φλαβονοειδή στη ζεστή σοκολάτα βοηθούν επίσης στην αποφυγή του συνδυασμού των αιμοπεταλίων στο αίμα σας και του σχηματισμού θρόμβων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης, η κατανάλωση ζεστής σοκολάτας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σκεφτείτε καλύτερα. Τα φλαβονοειδή αυξάνουν τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στον εγκέφαλο. Δεδομένου ότι η άνοια προκαλείται από μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με κακάο.

Τα μείγματα κακάο που υπάρχουν στα περισσότερα σούπερ μάρκετ δεν είναι καθαρό κακάο, γι’ αυτο προσοχή στο τι θα επιλέξετε να αγοράσετε για να έχετε και τα ανάλογα οφέλη.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.