Ο πιο σημαντικός παράγοντας για το ανοσοποιητικό μας, είναι η διατροφή. Μια διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς.
Ας δούμε κάποια παραδείγματα:
Μέλι και πρόπολη: Και τα δύο έχου αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, δρώντας κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.
Προβιοτικά: Τα προβιοτικά βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προιόντα, που έχουν υποστεί ζύμωση, εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με ευεργετικά βακτήρια που βοηθάνε στην αντιμετώπιση των ιών και προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Σκόρδο: Περιέχει μια ουσία, την αλισίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των μυκητών και των βακτηριδίων.
Το τσάι του βουνού: έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά την αντιμετώπιση των ιώσεων και του κρυολογήματος.
Πηγή: y-o.gr