Εισαγωγή στις τροφές: Κεφτεδάκια από Πατάτα, καρότο και καλαμπόκι

Υλικά:

1 μεσαίο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και σε κύβους

½ κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο θυμάρι

70g φρέσκο ψωμί ή σιτάρι ή χωρίς γλουτένη

30γρ τυρί τσένταρ ή εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα (νηστίσμο τυρί τριμμένο)

½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι (προαιρετικά για μωρά 12 μηνών +)

3 κουταλιές της σούπας γλυκό καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή κονσερβοποιημένο χωρίς ζάχαρη ή αλάτι

Απλό αλεύρι ή αλεύρι χωρίς γλουτένη

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το καρότο και την πατάτα σε ατμόπλοιο και ατμό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε να κρυώσει.

Τοποθετήστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Χτυπάμε μαζί μέχρι να ενωθούν. Σχηματίστε σε 18 μπάλες και ρίξτε το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μπάλες για 5 έως 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές και να θερμανθούν.

Πηγή: annabelkarmel.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *