Βελουτέ Πατατόσουπα με τυρί και κρέμα γάλακτος

Υλικά:

  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 Κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζάνια από ζωμό κοτόπουλο
  • 3 φλιτζάνια Πλήρες Γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο Cheddar
  • Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη μανταμένια κατσαρόλα, τσιγαρίστε το μπέικον μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό, περίπου 4 λεπτά. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και αφήστε στην άκρη.

Απορρίψτε τυχόν λίπος που έδωσε το μπέικον και προσθέστε το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρετε έως ότου το κρεμμύδι γίνει ημιδιαφανές και αναπτύξει λίγο χρώμα, περίπου 4 έως 5 λεπτά.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό, προσθέστε το γάλα, το ζωμό και τις πατάτες και σιγοβράστε και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σβήστε το μάτι και με μία ράβδο, πολτοποιήστε εως ότου γίνει βελουτέ.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μαγειρεμένο μπέικον και το τυρί και ανακατέψτε τα όλα μαζί και μαγειρέψτε για 5 ακόμη λεπτά.

Προσθέστε το καρύκευμα για να δοκιμάσετε και να το σερβίρετε.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίζουμε μερικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια πάνω από την κορυφή με λίγο επιπλέον τυρί τριμμένο.

Καλή όρεξη!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *