Υλικά:

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

2 κουταλάκια γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας baking powder

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 φλιτζάνια αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι Limoncello

4 Μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές

¾ φλιτζάνι γάλα

Ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια φόρμα ψησίματος κείκ καλά και αφήστε την στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά και το αλάτι και ανακατεύουμε για να τα συνδυάσουμε.

Προσθέστε το γάλα και το limoncello και χτυπήστε τα όλα μαζί για να έχετε ένα απαλό μείγμα.

Προσθέστε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σκόνη βανίλιας (ή εκχύλισμα) και ανακατέψτε τα μαζί για να συνδυάσετε τα ξηρά συστατικά.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με περίπου 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέστε τα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε για περίπου μία ώρα έως μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στο κτύπημα μπορεί να χρειαστεί να αραιωθεί το μείγμα με λίγο γάλα ή να δέσει με λίγο επιπλέον αλεύρι.

Καλή όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.