H Ραφαέλα Μπαρμπή Φιλοκώστα μας έχει εντυπωσιάσει πραγματικά.

Ο τρόπος σκέψης της, η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει την ζωή και την μητρότητα και η ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις διάφορες δυσκολίες, είναι μια πραγματική έμπνευση και σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα ένα κορίτσι μόλις 24 χρονών.

Όταν της ζητήσαμε να μας παραχωρήσει μια μικρή συνέντευξη, προκειμένου να την γνωρίσουμε καλύτερα, η εικόνα που είχαμε για αυτήν επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο, αφού πρόκειται για μια γλυκύτατη και άκρως ενδιαφέρουσα γυναίκα.

Στο κανάλι της στο YouTube, ασχολείται σε πολύ μεγάλο βαθμό με θέματα που μπορεί να απασχολούν κάθε γονιό, αξιοποιώντας τις γνώσεις ειδικών τους οποίους φιλοξενεί στο κανάλι της. Πέρα από αυτό όμως, μπορείτε να βρείτε και δικές τις προσωπικές στιγμές καθημερινότητας και άλλα ευχάριστα στιγμιότυπα όπως η βάφτιση της κορούλας της και ο γάμος της.

Πάμε να γνωρίσουμε λοιπόν την Ραφαέλα;

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, η ζωή σε ανάγκασε να ωριμάσεις απότομα. Ποιό είναι το σημαντικότερο μάθημα που πήρες μέσα από εξέλιξή της;

Νομίζω θα έλεγα πως αυτό που «έμαθα» είναι πως όλα στη ζωή μας συμβαίνουν για κάποιον λόγο! Ακόμη και τα δυσάρεστα και οι μεγαλύτερες δυσκολίες ακόμη, όλα συμβαίνουν για να μας οδηγήσουν στον προορισμό μας. Σε αυτό που είναι για εμάς!

Προσωπικά ονειρευόμουν πάντα να έχω μια ομορφη και μεγάλη οικογένεια, και παρά τη δύσκολη εγκυμοσύνη μου και την τεραστια αλλαγή στη ζωή μου, τώρα ειμαι εδώ! Ζω το όνειρο μου! Οπότε να έχετε πίστη! Θα έλεγα ίσως σε άλλους να ανθρώπους, να εμπιστεύονται τον Θεό, μοίρα, τύχη, όπως το βλέπει κάθε ένας. Αλλά να έχουν πίστη!

-Η Λήδα είναι ένα πλάσμα που έχουμε αγαπήσει όλοι όσοι σε παρακολουθούμε στα social media. Τον τελευταίο καιρό, έχεις πάρει την απόφαση να την αποστασιοποιήσεις από το περιεχόμενο που ανεβάζεις. Τι σε οδήγησε στην απόφαση αυτή;

Η αλήθεια είναι πως την απόφαση αυτή την πήρα σε μια πολυ δύσκολη ψυχικά περίοδο της ζωής μου κατά την οποία μου είχαν δημιουργηθεί μεγάλες φοβίες για πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς ήταν η Λήδα προφανώς και η ασφάλεια της. Έχω σταματησει να την ανεβάζω από τέλη Δεκεμβρίου αν και οι περισσότεροι δεν έχουν πολυ καιρό που το έχουν καταλάβει. Η σκεψη μου ήταν πως θέλω να ζήσει μια κανονική παιδική ηλικία, να μην είναι αναγνωρίσιμη κυρίως για λόγους ασφαλείας. Δηλαδή να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο της μόνη της χωρίς φόβο, να μπορεί να απομακρυνθεί για να παιξει με τους φιλους της σε ένα πάρκο για παράδειγμα. Δε θα ήθελα να θεωρεί φυσιολογικό να μιλάμε σε οποιονδήποτε αγνωστο μας φωνάζει με το όνομα μας και δείχνει να μας γνωρίζει γιατί όπως καταλαβαίνετε μπορεί να αποδειχθεί κάτι πολυ επικίνδυνο. Ωστόσο, όσο συνέρχομαι από εκείνο το στάδιο της θλίψης που περνούσα, συνειδητοποιώ ότι ίσως είναι ακόμη πολύ μωράκι ώστε να την αναγνωρίσουν από τωρινές της φωτογραφίες στα 10 της χρόνια για παράδειγμα…  Εκτός αυτού, έχοντας πολύ καλή επικοινωνία μαζί της, θεωρώ πλέον ότι μπορούμε να συζητήσουμε και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την ασφάλεια. Οπότε ίσως  μπορούσα να καθυστερήσω άλλον έναν χρόνο ίσως και δυο την απομάκρυνση της από τα social. Αγαπώ πολύ το μουτράκι της και οι φωτογραφίες μας είναι όλες τραβηγμένες με πολύ αγάπη και αποτυπώνουν τη ζωή και τη σχέση μας. Εκτός αυτού και εκείνη συνεχώς μου ζητά να βλέπει βίντεο με εκείνη στα highlights μου για παράδειγμα. Όποτε θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν έχω πάρει κάποια οριστική απόφαση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως προς το παρόν ναι την έχω απομακρύνει για τους παραπάνω λόγους.

-Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα με ένα παιδί εν μέσω πανδημίας, σε συνδυασμό με δουλειά και υποχρεώσεις;

Αχ είναι πολύ δύσκολο πραγματικά! Όσες μαμάδες το διαβάζουν σίγουρα καταλαβαίνουν! Οι εργοδότες, οι πλειοψηφία τουλάχιστον, απαιτούν να εργαζόμαστε σαν να έχουμε «τακτοποιημένα» τα παιδιά μας, ενώ στην πραγματικότητα με τα σχολεία κλειστά και χωρίς βοήθεια από γονείς (εγώ προσωπικά δεν έχω) τα παιδιά μας εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς. Εκτός αυτού και σε αυτά λείπει η καθημερινότητα τους, οι φίλοι τους, το έξω και ειδικά σε μικρές ηλικίες είναι δύσκολο το να εξηγήσεις την κατάσταση και να διατηρήσεις το πρόγραμμα. Θέλει πραγματικά τρομερή υπομονή και καταιγισμό ιδεών για απασχόληση! Εγώ προσωπικά έχω εστιάσει στην κόρη μου και έχω βάλει πίσω όλες τις εργασιακές μου υποχρεώσεις. Βέβαια κατανοώ ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους..

-Πρόσφατα παντρεύτηκες με ένα υπέροχο παιδί, που φέρεται στην κόρη σου σαν να είναι δική του. Δώσε μας μια συμβουλή για όλες τις μανούλες που θέλουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, αλλά φοβούνται την αντίδραση των παιδιών τους και του κοινωνικού περίγυρου.

Αρχικά να πω πως ο οποιοσδήποτε περίγυρος μας αγαπά, θέλει να μας βλέπει ευτυχισμένους! Όλοι οι υπόλοιποι και οι απόψεις τους δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν και να μας αγχώνουν. Πραγματικά αυτό το «τι θα πει ο κόσμος»…. Αχ… Όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιου μας κανένας «κόσμος» δεν είναι εκεί να δει τις δυσκολίες, τα άγχη και τους φόβους ενός μονογονεα! Το μόνο που θα συμβούλευα σε κάποια μόνη μητέρα ή μόνο πατέρα είναι να μην δεχθούν ποτέ έναν πατριό/μητριά για τα παιδιά τους που η αγάπη του/της για εκείνα δεν είναι ίση με την αγάπη του/της για τον σύντροφο. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος που δεν αγαπά την κόρη μου έχει έστω και το παραμικρό συναίσθημα για εμένα! Και δεν θεωρώ καθόλου πιθανό να μπορούσα εγώ να αγαπήσω έναν άνθρωπο που δε θα ήθελε το παιδί μου. Και εδώ λοιπόν να ρωτήσω, πως το παιδί να αντιδράσει αρνητικά σε έναν άνθρωπο που το αγαπά και το φροντίζει σαν να είναι το πιο μαγικό και ξεχωριστό πλάσμα στον κόσμο; Μην ανησυχείτε λοιπόν! Όταν βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος για εσάς και θετός γονιός για το παιδί σας, όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει♥️

-Στο περιεχόμενο του κανάλιού  σου στο Youtube, εκτός από τη ζωή σου, παρουσιάζεις και πολλά θέματα που αφορούν τα παιδιά, μέσω συζητήσεων με ειδικούς. Παρατηρείς να ανταποκρίνεται ο κόσμος τόσο ένθερμα σε αυτά τα βίντεο των ειδικών, όσο στα vlogs για παράδειγμα;

Δυστυχώς όχι και είναι κάτι το οποίο με στενοχωρεί πολύ γιατί πραγματικά αγαπώ τα «εκπαιδευτικού περιεχομένου» βίντεο μου. Εγώ και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι τα φτιάχνουμε με ειλικρινή αγάπη και θέλοντας να βοηθήσουμε κάθε γονιό να του λυθούν απορίες ή να λάβει νέες πληροφορίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μεγάλωμα των παιδιών του. Ωστόσο, θα έλεγα, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media για χαλάρωση και όχι ως «υπενθύμιση» της καθημερινότητας και των θεμάτων που πιθανόν τους προκαλούν άγχος.

-Τι είναι αυτό που σε κάνει εσένα Bad Mom;

Χαχαχα λοιπόν, μου πήρε αρκετή ώρα να σκεφτώ κάποια απάντηση για αυτή την ερώτηση αλλά μετά από σκέψη θυμήθηκα το παρακάτω περιστατικό. Όταν ήταν περίπου 10 μηνών η κόρη μου, αν θυμάμαι καλά, στεκόταν όρθια αλλά δεν περπατούσε ακόμη. Ήμασταν λοιπόν στην παιδική χαρά, μέσα σε ένα ξύλινο σπιτάκι και κλασικά εκείνη στεκόταν και κοιτούσε προς μια μικρή τσουλήθρα που είχε το σπιτάκι. Εγώ από τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου που στεκόταν και ως πρωτάρα θα έλεγα μαμά που περίμενα σαν τρελή τα πρώτα της βήματα την εσπρωξα λιγάκι στον ποπό για να την ενθαρρύνω να προχωρήσει. Το μωράκι μου όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε και έκοψε (λίγο βέβαια αλλά εγώ κόντευα να λιποθυμήσω από τύψεις και ντροπή) το κάτω χείλος του. Έκλαιγε πάρα πολύ και μου πήρε ώρα να την ηρεμήσω -και τον εαυτό μου-. Το καλό βέβαια ήταν ότι είχα μαζί μου όλα τα απαραίτητα για να φροντίσουμε την πληγή.

-Εάν μπορούσε ένα τζίνι να εκπληρώσει την τελευταία σου επιθυμία, ποιά  θα ήταν αυτή;

Να ζήσουν τα παιδιά μου μια γεμάτη και χαρούμενη (ως επι το πλείστον) ζωή.

-Ποια τρία αντικείμενα ΔΕΝ θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί;

Σίγουρα δε θα έπαιρνα το κινητό μου! Βέβαια θα έπαιρνα σίγουρα φωτογραφική και κάμερα για να απαθανατίσω στιγμές. Δε θα έπαιρνα χρήματα, αφού είναι ερημικό το νησί τι να τα κάνω; Και δε θα έπαιρνα και εισιτήριο επιστροφής μάλλον🤣🤣 Με προϋπόθεση βέβαια ότι θα είμαι μαζί με την οικογένεια μου.

-Ποιά διάσημη προσωπικότητα θα καλούσες για φαγητό στο σπίτι (dead or alive) και τί θα τον/την ρωτούσες;

Μάλλον τον Πλατωνα. Αγαπω πολύ τις θεωρίες και αλληγορίες του και ειδικά στη σημερινή εποχή είναι πολύ «επίκαιρος» θα έλεγα ο μύθος του σπηλαίου. Θα τον ρωτούσα πως θεωρεί ότι οι δεσμώτες μπορούν να απελευθερωθούν και το σημαντικότερο να αντέξουν την πραγματικότητα. Να μην την φοβηθούν και θελήσουν να γυρίσουν πίσω στο σπήλαιο. Ακόμη θα τον ρωτούσα, γιατί να προτιμούν κάποιοι την ψευδαίσθηση.

-Προτιμάς το βουνό ή τη θάλασσα και γιατί;

Τη θάλασσα. Με χαλαρώνει τόσο πολύ! Θα έλεγα πως οι περισσότερες ήρεμες και χαρούμενες αναμνήσεις μου σχετίζονται με κάποια βόλτα στη θάλασσα.

-Πες μας μια άχρηστη πληροφορία που γνωρίζεις και σου έχει κάνει εντύπωση.

Λοιπόν ελπίζω να μη γελάσετε. Σε κάποιο βιβλίο της Λήδας είχαμε διαβάσει πως στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα «βρέχει» διαμάντια. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και ακόμη το σκέφτομαι πολλές φορές🤣🤣

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ Ραφαέλα για το χρόνο σου και την καλή σου διάθεση!

Ακολουθήστε τη Ραφαέλα στο κανάλι της στο YouTube Rafaela Barby  και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram @rafaela_barbi

Δείτε το τελευταίο της βίντεο εδώ:

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.