Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι μας βοηθάει να έχουμε καλή διάθεση, αλλά και οργανωμένη σκέψη.

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο, αφού η καθημερινότητα είναι τις περισσότερες φορές πολύ απαιτητική. Μπορούμε όμως να το καταφέρουμε με μερικά πολύ απλά βήματα.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε :

Αδειάστε το ψυγείο από τα παλιά περισσευούμενα φαγητά
Αν δεν έχετε φάει ακόμα την τυρόπιτα που φτιάξατε την περασμένη Δευτέρα τότε μάλλον δεν πρόκειται να την φάτε ποτέ. Φροντίστε λοιπόν μια στάνταρ μέρα την εβδομάδα να αδειάζετε το ψυγείο σας από χαλασμένα τρόφιμα και φαγητά που δεν πρόκειται να φάτε.

Χρησιμοποιήστε την μέθοδο των 15′
Υπάρχει η μέθοδος των 15 λεπτών όπου μέσα σε αυτά τα λεπτά μπορείτε να κάνετε μια πιο απαιτητική δουλειά που πρέπει να γίνει στο σπίτι σας. Κάθε Κυριακή για παράδειγμα (ή όποια άλλη μέρα θέλετε) μπορείτε να βάζετε ένα διαφορετικό 15λεπτο project, όπως να καθαρίσετε τους πάγκους και τα ράφια, να καθαρίσετε κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές, να πλύνετε το μπαλκόνι κλπ.

Βάλτε τα πεταμένα ρούχα στη θέση τους
Όσο έχετε πεταμένα ρούχα σε όλο το σπίτι, τόσο πιο δύσκολη θα είναι όλη η εβδομάδα σας. Βάλτε τα καθαρά ρούχα πίσω στην ντουλάπα ώστε να τα έχετε οργανωμένα για την εβδομάδα που ξεκινάει.

Συνδυάστε τις δουλειές του σπιτιού με διασκέδαση
Κάντε μια μάσκα ομορφιάς ενώ σκουπίζετε, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζει ενώ σιδερώνετε, χορέψτε με τη σφουγγαρίστρα ως καβαλιέρο. Απολαύστε την ημέρα σας. Ακόμα και εκείνες τις λίγες ώρες που θα πρέπει να ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού.

 

 

πηγή: spirossoulis.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.