Υλικά:
6 Αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία διαλυμένη μέσα στο γάλα
250 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 βανίλιες
1,300 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
Εκτέλεση:
Ολα τα υλικά στο μίξερ ξεκινώντας όπως γράφτηκαν πάνω.
Πρώτα από τα αυγά και την ζάχαρη για 5 λεπτά μετά το γάλα με την αμμωνία το βούτυρο με τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι όσο πάρει
Τέλος άλειμμα με 1 αυγό και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 25 λεπτά.
Με λαδωμένα τα χέρια να πλάθεται γιατί η ζύμη είναι μαστιχωτή και μπορεί να σας κολλάει στα χέρια!!
Πηγή: xrysessyntages.gr