Κάποτε, όταν κάναμε ακόμα πάρτυ, πριν από Covid και καραντίνες, είχα παρατηρήσει το εξής κοινωνικό – κατά τη γνώμη μου- φαινόμενο.

Να καλείς ένα πιτσιρίκι στο πάρτυ του δικού σου πιτσιρικιού και μαζί με αυτό να έρχεται όλη του η οικογένεια.

Το παρακάτω περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο χρόνια, όταν το μικρό μου ήταν στο προνήπιο. Ένα κοριτσάκι λοιπόν έκανε πάρτυ και κάλεσε 6 – 7 κοριτσάκια από την τάξη για να κόψουν την τούρτα, στο σπίτι της μαμάς (χωρισμένοι οι γονείς).

Περιέγραφε λοιπόν η μαμά του καλεσμένου κοριτσιού σε άλλες μαμάδες την επόμενη μέρα: “Μπαίνουμε μέσα στο σπίτι και τί να δω; Εφτά μαμάδες, εφτά κοριτσάκια και ένας γάτος το μοναδικό αρσενικό στο σπίτι. Τί να έκανα; Είπα στον Νίκο (μπαμπάς) να πάρει τον Κωστάκη (γιός) και να φύγουνε.”

Στην προκειμένη ιστορία ένιωσαν άσχημα και οι δύο πλευρές. Και η μαμά του παιδιού που είχε γενέθλια, αλλά και η πλευρά που ήταν καλεσμένοι.

Οι μεν φαντάζομαι περίμεναν πως όταν καλείς την Ελενίτσα για παράδειγμα στο πάρτυ της κόρης σου, θα έρθει μόνο η Ελενίτσα και ένας γονέας.

Οι δε, γνωρίζω από πρώτο χέρι πως θεώρησαν αυτονόητο οτι η πρόσκληση είναι για όλη την οικογένεια.

Αν με ρωτάς, ένα κομμάτι μέσα μου χάρηκε που ήρθαν οι καλεσμένοι σε δύσκολη θέση.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν σου πουν οι εορτάζοντες ξεκάθαρα πως θα σας περιμένουν όλους ή αν δεν έχετε τέτοια οικειότητα για να το “ζητήσετε”, δεν πρέπει να θεωρούνται τα πάρτυ γενεθλίων ως οικογενειακή έξοδος.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στα πάρτυ που γίνονται σε εξωτερικό χώρο οι οικοδεσπότες χρεώνονται κανονικά το κάθε άτομο. Δεν είναι σωστό να χρεωθούν πολλά άτομα επειδή εσείς δεν ρωτήσατε και το θεωρήσατε αυτονόητο.

Αλλά και στα πάρτυ που γίνονται σε σπίτι, ειδικά αν δεν γνωρίζεις την άλλη οικογένεια, δεν είναι καθόλου δεδομένο πως θα σας περιμένουν οικογενειακώς.

Επομένως είναι τουλάχιστον αγένεια να παρουσιάζεστε σε απαρτία. Εξαιρούνται φυσικά ορισμένες περιπτώσεις – έαν για παράδειγμα έχετε μωρό και δεν έχετε που να το αφήσετε. Πάντα όμως οι κανόνες ευγένειας επιβάλλουν μια ενημέρωση.

Μπορεί στην προκειμένη χρονική συγκυρία, τα πάρτυ σε παιδότοπους και σπίτια να φαντάζουν σαν ένα πολύ μακρινό σενάριο, αλλά σύντομα θα αρχίσουν ξανά τα παιδάκια μας να σβήνουν τα κεράκια τους μαζί με τους αγαπημένους τους φίλους.

Ας το έχουμε λοιπόν στο νου μας….


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.