Οι καλεσμένοι καταφθάνουν στο πάρτι γενεθλίων και δίνουν τα δώρα στο μικρό σας που έχει τα γενέθλιά του. Και ενώ το παιδί σας είναι το κέντρο της προσοχής, όπως είναι φυσικό, το μικρό του αδερφάκι ξεσπάει σε κλάματα γιατί νιώθει παραμελημένο.

Μάλλον αρκετά συχνό φαινόμενο όταν το ένα σας παιδί έχει γενέθλια και το άλλο απλά αισθάνεται ότι παραμελείται!

Παρόλο που μπορεί μια δόση ζήλιας για το παιδί που έχει γενέθλια να είναι φυσιολογική, μιας και είναι το κέντρο της προσοχής, φροντίστε να μην δικαιολογείτε μια συμπεριφορά που δεν είναι αποδεκτή κατά τη διάρκεια των γενεθλίων.

Αναγνωρίστε τα συναισθήματα του άλλου σας παιδιού και δημιουργήστε ένα αντίβαρο, όπως να βοηθήσει λόγου χάρη στην προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού ή να σημειώσει την ημερομηνία των δικών του γενεθλίων στο ημερολόγιο.

Καθώς προετοιμάζετε το πάρτι του ενός παιδιού σας, μην παραλείψετε να ρωτήσετε το άλλο τι θέλει να κάνει στα δικά του γενέθλια και να του υπενθυμίσετε ότι η σειρά του είναι την επόμενη φορά.

Η συμπεριφορά του μικρού σας εξαρτάται από την ηλικία του. Όσο πιο μικρό είναι τόσο λιγότερο λογικά είναι πιθανό να αντιδράσει. Αν πρόκειται για ένα 3χρονο, για παράδειγμα, ένα μικρό δώρο μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, για να περάσετε όλοι Ζήλεια γενεθλίωνόμορφα στο πάρτι θα χρειαστεί κάποια προετοιμασία. Έτσι ο σωστός σχεδιασμός θα μειώσει την πιθανότητα το άλλο σας παιδί να ξεσπάσει σε κλάματα γιατί νιώθει παραμελημένο.

Πώς να οργανωθείτε

  • Προτείνετε στο μικρό σας να ετοιμάσει μια έκπληξη στο αδερφάκι του που έχει γενέθλια, όπως να βοηθήσει στην προετοιμασία της τούρτας ή των γλυκών ή να φτιάξει μια ευχετήρια κάρτα. Έτσι και θα το κρατήσετε απασχολημένο και θα τρέχει να τραβήξει την προσοχή («Γιαγιά, εγώ έβαλα τα στολίδια στην τούρτα»).
  • Αναθέστε του έναν σημαντικό ρόλο, όπως να βάζει τα καπέλα στους καλεσμένους ή να τους προσφέρει το γλυκό.
  • Επιτρέψτε στο μικρό σας που δεν έχει γενέθλια να καλέσει ένα φίλο του στο πάρτι. Μπορείτε ακόμα να ζητήσετε από κάποιο συγγενή να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνο κατά τη διάρκεια των γενεθλίων.
  • Αν δίνετε δωράκια στους καλεσμένους φροντίστε να δώσετε ένα και στο παιδάκι σας.
  • Αν παρόλα αυτά το μικρό σας ξεσπάσει σε κλάματα μη μπορώντας να διαχειριστεί το συναίσθημα της ζήλιας, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να το ηρεμήσετε. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθει ότι κάποιες φορές πρέπει να περιμένουμε για κάποια πράγματα. Εσείς από την πλευρά σας αναγνωρίστε τα συναισθήματά του αλλά χωρίς να τους κάνετε όλα τα χατίρια για να τα κάνετε να νιώσουν καλύτερα.
  • Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή για να διατηρηθεί μια ισορροπία. Στόχος είναι να ενθαρρύνετε το μικρό σας να γιορτάσει τα γενέθλια με το αδερφάκι του χωρίς να χρειάζεται εκείνο να έχει την ίδια αντιμετώπιση με το παιδί που έχει γενέθλια (π.χ. να παίρνει και εκείνο δώρα), καθώς το τελευταίο μπορεί να αισθανθεί ότι δεν δίνετε στη μεγάλη μέρα τη σημασία που θα έπρεπε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: happyparenting.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.