Όταν το κοριτσάκι μου είδε την ταινία “Frozen” (και “Frozen 2”!!!) φοβόμουν την τρέλα της «Disney» που μου είχαν πει οι άλλοι γονείς οτι είναι αναπόφευκτη.

Κατά κάποιο τρόπο καταφέραμε να αποφύγουμε το φαινόμενο Frozen για αρκετό καιρό, παρά τον όγκο των εμπορευμάτων που στοιβάζονται στα καταστήματα και τις θεματικές προσκλήσεις για πάρτι γενεθλίων που λάβαμε.

«Όχι άλλη ταινία με πριγκίπισσες της Disney» είχα σκεφτεί. Ευτυχώς, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.

Τώρα μην με παρεξηγείτε, είμαι μεγάλη θαυμάστρια των πριγκιπισσών της Disney από τη δεκαετία του ’80 που ήμουν εγώ παιδί. Λατρεύω όλα τα πράγματα: αληθινή αγάπη και ρομαντισμό και τραγούδια! Αλλά ανακάλυψα ευχάριστα ότι οι πριγκίπισσες της Disney έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τη δεκαετία του ’80 και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένη απο αυτό.

Έχουν γίνει δυνατές, ανεξάρτητες γυναίκες και καταπληκτικά πρότυπα για τα μικρά κορίτσια μας. Αυτό είναι που μου αρέσει για τις σύγχρονες πριγκίπισσες της Disney, την Άννα και την Έλσα:

Οι αγωνίες της Άννας και της Έλσα είναι ρεαλιστικές

Πάνε οι μέρες της πριγκίπισσας της Disney που βρίσκεται σε κίνδυνο! Πέρα απο τον πάγο που βγαίνει απο τα μαγικά χέρια της Έλσας, η Άννα και η Έλσα έχουν πραγματικά, σύγχρονα προβλήματα όπως όλοι οι άλλοι όπως άγχος, φόβος, μοναξιά και θέματα οικογένειας / σχέσεων.

Τα προβλήματά τους είναι πολύ πιο αληθινά από το αν θα φάνε ένα δηλητηριασμένο μήλο, ή αν θα κοιμούνται για εκατό χρόνια ή να είναι κλειδωμένοι σε έναν πύργο και περιμένουν να σωθούν… από έναν άνδρα.

Η Έλσα δεν περίμενε έναν άνδρα να τη σώσει από αυτό το μπουντρούμι. Απλώς ξέφυγε απο αυτήν την κόλαση και έσωσε τον εαυτό της.

Ακόμα καλύτερα, και οι δύο επιμένουν και ξεπερνούν τα προσωπικά τους ζητήματα και αγωνίζονται με αποφασιστικότητα και τη βοήθεια του εκπληκτικού δικτύου υποστήριξης.

«Δεν μπορείς να παντρευτείς έναν άντρα που μόλις γνώρισες»

Επιτέλους, κάποιος το είπε! Στα περισσότερα άλλα παραμύθια, η αγάπη με την πρώτη ματιά κυβερνά και όταν συμβεί αυτό, παντρεύονται τον άντρα (συνήθως πρίγκιπα) των ονείρων τους.

Σοβαρά; Όπως συμβαίνει ΠΟΤΕ στην πραγματική ζωή (και αν συμβαίνει, συχνά καταλήγει σε χωρισμό).

Το να ερωτευτείς δεν σημαίνει να παντρευτείς αμέσως. Μερικές φορές η αγάπη και το πάθος θολώνουν το μυαλό. Η Έλσα είναι μια σοφή γυναίκα και είχε δίκιο επειδή ο Χανς αποδείχθηκε σκάρτος.

Η αληθινή αγάπη είναι κάτι που μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου και πιστεύω ότι βλέπουμε να συμβαίνει μεταξύ της Άννας και του Κρίστοφ. Αχ αληθινή αγάπη!

Η πράξη της αληθινής αγάπης δεν έχει καμία σχέση με έναν άνδρα

Αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η ιστορία μας οδήγησε έξυπνα να πιστέψουμε ότι το παραδοσιακό φιλί της αληθινής αγάπης θα έσπαζε την κατάρα. Τότε BOOM! Μια πράξη αληθινής αγάπης μπορεί να ξεπαγώνει μια παγωμένη καρδιά.

Μεταξύ αδελφών. Μια αγάπη που είναι πραγματικά δυνατή και άθραυστη.

Σε αυτή τη στιγμή όλα έγιναν ξεκάθαρα για την Έλσα, και όλα άξιζαν για την Άννα.

Η οικογένεια είναι το παν

Η επιμονή της Άννας στο να φτιάξει την σχέση της με την αδερφή της ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Είχε κλειστεί και αγνοηθεί για όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να αγαπάει την Έλσα.

Παρόλο που αγνοήθηκε, ταπεινώθηκε δημόσια και απορρίφθηκε, η αγάπη της Άννας για την αδερφή της Έλσα ήταν μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο και ήταν αποφασισμένη να κερδίσει αυτή η αγάπη, διακινδυνεύοντας τη ζωή της και θυσιάζοντάς τα όλα.

Μας διδάσκουν ότι οι οικογενειακές σχέσεις είναι κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστούμε, μέχρι το τέλος.

Η παραγματική ηρωίδα της ιστορίας δεν είναι αυτή με τις μαγικές δυνάμεις.

Η Άννα είναι η αδερφή που, αν και δεν έχει τις δυνάμεις της Έλσας, καταφέρνει στο τέλος να σώσει την αδερφή της.

Με αλτρουισμό, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη καταφέρνει να διώξει τα σκοτάδια και να γίνει η πραγματική ηρωίδα! Αυτό και αν είναι έκπληξη…

Τώρα θέλω το κοριτσάκι μου να αγαπήσει αυτές τις γυναίκες και να τις κοιτάξει. Θέλω να αναγνωρίσει τις διαφορές τους ως πριγκίπισσες της Disney και τα ισχυρά μηνύματα που μεταδίδουν.

Αφήστε το Παγωμένο αυτό φαινόμενο να ζήσει!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.