Έχετε ακούσει τα παιδιά σας να μιλούν για μια εφαρμογή που ονομάζεται Among Us και έχετε απορίες… Ευτυχώς, ο απλός οδηγός μας έχει τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Εάν έχετε ένα παιδί στην προεφηβεία ή έφηβο που βαριέται στο σπίτι, πιθανότατα έχετε ακούσει να μιλούν για το βιντεοπαιχνίδι με τους φίλους τους στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμο από το 2018, αλλά φέτος είδαμε το Among Us να ανεβαίνει στα ύψη, καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα να συνδεθούν με φίλους στο διαδίκτυο με κάθε τρόπο.

Αναρωτιούνται όμως οι γονείς: Είναι κατάλληλο για να το παίζουν τα παιδιά; Είτε το παιδί σας ζητά άδεια να παίξει, είτε το παίζει εδώ και λίγο καιρό, έχουμε απαντήσεις για αυτό το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου.

Τι είναι το Among Us; Το Among Us είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι για πολλούς παίκτες από τους προγραμματιστές του InnerSloth. Οι παίκτες εργάζονται από κοινού για να διορθώσουν το θρυμματισμένο διαστημόπλοιό τους, ενώ βρίσκουν ποιοι είναι οι “Impostor“. Είναι γνωστό ως παιχνίδι κοινωνικής αφαίρεσης, που σημαίνει ότι το παιχνίδι επικεντρώνεται σε μια σύγκρουση μεταξύ δύο ομάδων: την ενημερωμένη μειονότητα και την ανεπιθύμητη πλειοψηφία. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, είναι μια πολύ απλή ιδέα.

Στην αρχή κάθε παιχνιδιού, σε κάποιον έχει ανατεθεί τυχαία ο ρόλος του κακού τύπου (γνωστός ως impostor) ή του καλού τύπου (γνωστός ως Crewmate). Οι Impostor ξέρουν τι ρόλο ανατέθηκε σε κάθε παίκτη (δηλαδή, γνωρίζουν ποιοι είναι οι άλλοι κακοί), ενώ οι Crewmates δεν γνωρίζουν. Προκειμένου να κερδίσουν οι Impostors, πρέπει να εξοντώσουν όλους τους Crewmates χωρίς να πιαστούν. Εάν οι Crewmates θέλουν να κερδίσουν, πρέπει είτε να ανακαλύψουν ποιοι είναι οι Impostor και να τους ψηφίσουν, είτε να ολοκληρώσουν την επισκευή του διαστημόπλοιου κάνοντας μικρές εργασίες (που παρουσιάζονται ως απλά μίνι-παιχνίδια) πριν οι Impostor τους εξοντώσουν όλους.

Φωτό: InnerSloth

Οι παίκτες επιτρέπεται να μιλούν ο ένας στον άλλο μόνο κατά τη διάρκεια συναντήσεων έκτακτης ανάγκης, κάτι που συμβαίνει μόνο αφού βρεθεί και αναφερθεί ένα σώμα ενός εξοντωμένου Crewmate ή κάποιος πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης (κάθε παίκτης μπορεί να πατήσει το κουμπί μόνο μία φορά ανά παιχνίδι , ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας). Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, οι παίκτες συζητούν τι έχουν δει και ψηφίζουν είτε για να βγάλουν από το παιχνίδι έναν ύποπτο παίκτη ή να συνεχίσουν χωρίς εξάλειψη. Ωστόσο, οι απατεώνες θα προσπαθήσουν το καλύτερό τους για να πείσουν τους άλλους παίκτες ότι είναι ένας από τους καλούς, οπότε οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούν λογική για να δουν πέρα ​​από την εξαπάτηση και να κάνουν τις σωστές επιλογές. Ακούγεται διασκεδαστικό, έτσι;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χάρτες για εξερεύνηση και κάθε παιχνίδι διαρκεί μόνο περίπου 10-15 λεπτά, οπότε ακόμα κι αν πεθάνετε ή ψηφιστείτε, περιμένετε πολύ και μπορείτε να παίξετε ξανά.

Είναι το Among Us βίαιο;

Ίσως ακούσετε τη λέξη “εξοντώσουν” και αποφασίσετε ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο για τα παιδιά σας. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του παιχνιδιού είναι σχετικά ήρεμη. Δεν υπάρχει ορατό αίμα στο παιχνίδι και όταν ένας παίκτης βρίσκει το «πτώμα» ενός άλλου παίκτη, το στυλ art cartoon το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ένα πολύχρωμο ζαμπόν με μέλι παρά ένα πτώμα.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι τα κάπως σοκαριστικά κινούμενα σχέδια, τα οποία συμβαίνουν όταν εκπληρώνει το σκοπό του ένας από τους Impostor. Ωστόσο, κάθε σκηνή διαρκεί περίπου δύο δευτερόλεπτα και δεν εμφανίζονται πολύ συχνά. Τα κινούμενα σχέδια εμφανίζονται στην οθόνη μόνο για το θάνατο του Crewmate, οπότε αν και είναι πιθανό να είστε Crewmate τις περισσότερες φορές, θα παρακολουθείτε το animation όχι περισσότερο από μία φορά ανά παιχνίδι (αν όχι καθόλου).

Το παιχνίδι Among Us θα κάνει το παιδί μου βίαιο ή πιο επιθετικό;

Όχι. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια δεν αυξάνουν την επιθετικότητα στα παιδιά. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι το παιχνίδι πολύ και πολύ συχνά θα επηρεάσει τη διάθεση του παιδιού σας, αλλά αυτό είναι πιθανότατα λιγότερο μια συνάρτηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας ή του περιεχομένου μέσα στο παιχνίδι και περισσότερο ένα σημάδι ότι το παιδί σας μπορεί να έχει την τάση να ταυτίζεται με τα βιντεοπαιχνίδια.

Θα μιλήσουν τα παιδιά μου με αγνώστους που παίζουν Among Us;

Κάθε παιχνίδι μπορεί να έχει οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 4 και 10 παικτών, οπότε αν το παιδί σας αποφασίσει να παίξει σε ένα ανοιχτό παιχνίδι στο διαδίκτυο, πιθανότατα θα παίζει με άτομα που δεν γνωρίζει. Ωστόσο, δεν υπάρχει λειτουργία φωνητικής συνομιλίας εντός του παιχνιδιού, οπότε αν το παιδί σας δεν συνδεθεί με μια εξωτερική υπηρεσία φωνητικής συνομιλίας όπως το Zoom ή το Discord, δεν θα συνομιλεί απευθείας με αγνώστους.

Υπάρχει μια λειτουργία συνομιλίας κειμένου στο παιχνίδι, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ανοιχτή μόνο κατά τη διάρκεια “επειγόντων συναντήσεων” και αυτές διαρκούν μόνο περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ακόμα κι έτσι, ενδέχεται να εκτεθούν σε εκφοβισμό ή σχόλια που είναι ρατσιστικά, σεξιστικά ή ομοφοβικά κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, καθώς οι συνομιλίες δεν είναι μετριοπαθείς (αν και υπάρχει μια ρύθμιση για να ενεργοποιήσετε έναν στοιχειώδη λογοκρισία συνομιλίας που εμποδίζει τις ύβρεις).

Εάν το παιδί σας παίζει με μια συγκεκριμένη ομάδα φίλων, πιθανότατα θα παίξει σε ένα ιδιωτικό παιχνίδι που απαιτεί κωδικό για να εισέλθει, ώστε να μην μπορούν να μπουν ξένοι.

Υπάρχουν οφέλη από το παιχνίδι Among Us;

Όπως και με τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, το παιχνίδι Among Us μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας κοινωνικότητα μεταξύ των φίλων του στο σχολείο. Το να μπορείς να μιλάς για τους μηχανικούς και τις στρατηγικές του παιχνιδιού και να καταλαβαίνεις τη συγκεκριμένη ορολογία του παιχνιδιού, όπως το «venting» και το «sus», θα επιτρέψει στο παιδί σας να συμμετάσχει σε συζητήσεις και αστεία που λέγονται μέσα σε ομάδες φίλων και να μην αισθάνεται έξω από αυτό.

Το Among Us είναι ένα παιχνίδι ομαδικής εργασίας, όπου συνεργάζεστε για να μάθετε ποιος μπορεί και δεν μπορεί να εμπιστευτεί την ομάδα των παικτών. Αυτό μπορεί να είναι ένα όφελος, καθώς βοηθά στη βελτίωση της λογικής και των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ειδικά σε μια εποχή που τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν στο σπίτι και που χρειάζονται κοινωνικοποίηση.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι αφορά επίσης την προδοσία. Για όσους παίζουν ως Impostor, ορισμένες ανεπιθύμητες κοινωνικές δεξιότητες όπως το ψέμα και η χειραγώγηση είναι το κλειδί για τη νίκη. Εφόσον το παιδί σας μπορεί να καταλάβει πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δεξιότητες, δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πρέπει να αφήσω το παιδί μου να παίζει Among Us;

Αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβετε μόνοι σας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας και τη συναισθηματική ωριμότητα του. Το Common Sense Media αξιολογεί το παιχνίδι τόσο καλό για ηλικίες 10+ (και τείνει να είναι συντηρητικό στις προτάσεις ηλικίας του).

Δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο να μάθει και να διασκεδάσει και για τους ενήλικες, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να παίξετε ως οικογένεια πρώτα για να δείτε πώς διαχειρίζεται το παιδί σας προτού το αφήσετε να παίξει στο διαδίκτυο με φίλους. Επιπλέον, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, τα παιδιά θα μπορούσαν να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν χωρίς να φοβούνται τις επιπτώσεις από τους συνομηλίκους τους.

Πηγή: todaysparent.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.