Τι χρειάζεται για να θεωρηθεί κανείς θρύλος; Όντας ένα ισχυρό πρότυπο για κορίτσια επί δεκαετίες, παραμένοντας επίκαιρη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η Barbie έχει κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

Το λεξικό της Οξφόρδης ορίζει το «μύθο» ως «εξαιρετικά διάσημο ή διαβόητο άτομο, ειδικά σε ένα συγκεκριμένο πεδίο». Η Barbie ταιριάζει σίγουρα στην περιγραφή αυτή. Εδώ και 55 χρόνια είναι μέρος του mainstream πολιτισμού, μπαίνοντας στα ροζ τακούνια της σε κάθε μεγάλη στιγμή. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, σε οποιοδήποτε από τα πολλά ρούχα της.

Έχω ακούσει το κύριο επιχείρημα εναντίον της στο παρελθόν: ότι είναι πολύ τέλεια, με τη μικροσκοπική μέση και τα μικροσκοπικά πόδια της και είναι κακή για την αυτοεκτίμηση των μικρών κοριτσιών.

Αλλά δεν βλέπουν τα μικρά κορίτσια έτσι τη Barbie. Μάλλον έτσι κάνουν οι ενήλικες με δικά τους ζητήματα. Έπαιξα με τις Barbies ως κοριτσάκι (θα το παραδεχτώ, θα συνεχίσω να παίζω με Barbies) και ξέρετε κάτι; Ποτέ δεν ήθελα να μοιάσω με αυτήν. Ακόμα όχι.

Είναι όμορφη, αλλά είναι μια πλαστική κούκλα. Κάθε 5χρονο μπορεί να το δει αυτό. Η Barbie έχει μια γοητευτική ζωή, αλλά δεν είναι πραγματική. Τα ζητήματα ενηλίκων δεν πρέπει να τίθενται σε ένα παιχνίδι ή ένα μικρό κορίτσι.

Η Barbie είναι η κούκλα που διαμόρφωσε την παιδική ηλικία εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου. Δείχνει στα μικρά κορίτσια ότι μπορούν να τα κάνουν όλα, ακόμη και να γίνουν αστροναύτες αν θέλουν, και να τα κάνουν όλα με λάμψη.

Αποδέχτηκε ήρεμα την κριτική που έριχνε, και συνέχισε να είναι η ίδια, ένα μάθημα από μόνη της.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.