Προσφέροντας τόσο έντονο gaming για πολλούς παίκτες τόσο και ένα εξελιγμένο εργαλείο δημιουργίας παιχνιδιών, το Roblox (το οποίο διαθέτει 150 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως) προσφέρει ποικιλία, δημιουργηκότητα, ανταγωνισμό και κοινωνικοποίηση – πολλά από αυτά εντελώς δωρεάν. Μπορείτε ακόμα και να κερδίσετε χρήματα από το Roblox.

Αν και το Roblox έχει τη δυνατότητα να είναι ένα εργαλείο μάθησης, έχει και τα μειονεκτήματά του. Επειδή όλο το περιεχόμενο δημιουργείται από χρήστες, τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν σε μια σειρά υλικών.

Μεγάλο μέρος είναι κατάλληλο για παιδιά στην προεφηβεία και για εφήβους. 

Τι είναι όμως το Roblox;

Το Roblox είναι μια διαδυκτιακή πλατφόρμα παιχνιδιών, όπου μπορείτε να παίξετε παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί από άλλους χρήστες και να δημιουργήσετε ή να μοιραστείτε τα δικά σας παιχνίδια, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικό εργαλείο ανάπτυξης παιχνιδιών Roblox.

Μόλις εγγραφείτε στο Roblox Studios, μπορείτε να παίξετε έναν άπειρο αριθμό παιχνιδιών, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε δημιουργίες, καθώς και να συμομιλήσετε και με άλλους χρήστες – όλα δωρεάν.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια είναι το: Adopt Me !, MeepCity, και το Work at a Pizza Place.

Πως λειτουργεί;

Το Roblox προσφέρει δυο εξίσου συναρπαστικές λειτουργίες: το παιχνίδι και τη δημιουργία του. Μετά την εγγραφή, έχετε την απεριόριστη πρόσβαση και στις δυο λειτουργίες (ωστόσο τα περισσότερα παιδιά είναι εκεί απλώς για να παίξουν). Μπορείτε να επιλέξετε από μια ατελείωτη και συνεχώς εξελισσόμενη προσφορά δημιουργικών και διασκεδαστικών προκλήσεων σε διάφορες κατηγορίες, από σκοπευτές εώς μυστήρια, από αθλήματα εώς πεδία μάχης.

Σε ποιές ηλικίες απευθύνεται το Roblox;

Το Roblox δεν απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Οι χρήστε κάθε ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες, να συνομιλούν και να αλληλεπιδρούν με άλλους. Μια τέτοια προσέγγιση παρόλα αυτά, μπορεί να δημιουργήσει ορισμένους κινδύνους για παιδιά, ειδικά για τα μικρότερα. Παρόλο που το Roblox έχει ορισμένες προφυλάξεις ασφαλείας, παραμένει στόχος για άτομα που δεν έχουν και τις καλύτερες προθέσεις…

Τι είναι τα Robux;

Τα Robux είναι το νόμισμα του παιχνιδιού. Χρησιμοποιούνται για πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι όπως ρούχα για το avatar σας. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αποκτήσει Robux. Μπορείτε να τα αγοράσετε, να τα αποκτήσετε ως μέρος μιας συνδρομής Premium, να τα ανταλλάξετε ή να τα ζητήσετε από κάποιον να σας τα δωρίσει. Μπορείτε επίσης και να τα κερδίσετε χρεώνοντας τους χρήστες Roblox για να παίξουν τα παιχνίδια που έχετε δημιουργήσει και χρεώνοντας για αντικείμενα στα παιχνίδια σας.

Υπάρχουν ρυθμίσεις ασφαλείας για παιδιά;

Το Roblox προσφέρει στοιχεία ελέγχου λογαριασμού που επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά  μπορούν να αλληλεπιδρούν στον ιστότοπο και τους τύπους παιχνιδιών που μπορούν να παίξουν. Μπορείτε να ελέγξετε αν τα παιδιά μπορούν να επικοινωνήσουν, ποιοί μπορούν να τους στείλουν προσωπικό μήνυμα ή να συνομιλήσουν μαζί τους και μέσα στο παιχνίδι, αλλά και άλλα πράγματα στις ρυθμίσεις επαφών. 

Για να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις, προσθέστε το λογαριασμό e-mail σας στον λογαριασμό του παιδιού σας, και δημιουργήστε ένα PIN που να εμποδίζει τα παιδιά να αλλάξουν από μόνα τους τις ρυθμίσεις αυτές.

Τα στοιχεία ελέγχου λογαριασμού είναι προαιρετικά. Τα παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό Roblox χωρίς γονικούς περιορισμούς. Σε λογαριασμούς παιδιών κάτω των 13 ετών, το Roblox προεπιλέγει αυτόματα αυστηρότερες ρυθμίσεις, αλλά ένα παιδί θα μπορούσε να τα αλλάξει εάν δεν υπάρχει γονικός κωδικός PIN.

 

Πηγή: commonsensemedia.com

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.