Αγκαλιά: Τα λόγια μερικές φορές είναι περιττά. Τα παιδιά πολλές φορές απλώς έχουν ανάγκη απο μία αγκαλιά να νιώσουν ασφάλεια.

Κλείσε τα Μάτια: Πείτε στο παιδί “Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου μια φορά που ήσουν πολύ χαρούμενος / η”. Βοηθήστε το παιδί να ζήσει ξανά αυτό το συναίσθημα εκείνη την ώρα που έχει αυτή την ανάμνηση.

Χοροπήδα και τρέξε: Πείτε στο παιδί να τρέξει, να χοροπηδήξει, να κάνει ρόδες και ότι άλλο του έρθει στο μυαλό να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια που το προκαλεί άγχος.

Βαθιές Ανάσες: 10 βαθιές ανάσες χαλαρώνουν το νευρικό μας σύστημα. Αργά και σταθερά. Κάντε το μαζί με το παιδί και εσείς.

Ζωγράφισε τι νιώθεις: Βάλτε το παιδί να ζωγραφίσει αυτό που νιώθει ή φοβάται και συζητήστε το μαζί του.

Παίξε με το κατοικίδιο σου: 10 -15 λεπτά παιχνίδι με ένα κατοικίδιο μειώνει το άγχος και τους παλμούς της καρδιάς και μας γεμίζει χαρά.

Κάνε Φούσκες: Ακούγεται περίεργο, αλλά πραγματικά χαλαρώνει.

Θα σε αγαπώ πάντα: Επιβεβαιώστε στο παιδί οτι το αγαπάτε όπως και να χει. Ό,τι και εάν είναι αυτό που το αγχώνει, να μην ντρέπεται και να μη φοβάται να σας εμπιστευθεί.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.