Το να χαθεί το παιδί είναι ο χειρότερος φόβος κάθε γονέα. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Όταν οι γονείς συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί δεν είναι δίπλα τους, η άμεση αντίδραση είναι να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι, φωνάζοντας υστερικά. Αλλά υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Αρχίστε να φωνάζετε την περιγραφή τους ενώ κοιτάζετε γύρω γύρω.

Για παράδειγμα: «Ψάχνω για ένα αγόρι, ηλικίας πέντε ετών, με κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, με κόκκινο μπλουζάκι Nike και μαύρο σορτς.» Και θα συνεχίσετε να το επαναλαμβάνετε, ενώ ψάχνετε το μέρος που χάθηκε, ξανά και ξανά.

Τώρα έχετε καταφέρει να κάνετε όποιον βρίσκεται γύρω σας, να ψάχνει το παιδί σας με βάση την περιγραφή, και το καλύτερο σενάριο είναι κάποιος να εντοπίσει το παιδί σας και να το επιστρέψει σε εσάς.

Αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο, και κάποιος απομακρύνθηκε με το παιδί σας, είναι πιο πιθανό να τους αφήσει να φύγουν, επειδή δεν θέλουν τέτοιου είδους αναταραχές και προσοχή.

Οι γονείς μπορεί να αισθάνονται λίγο ανόητοι να αρχίσουν να φωνάζουν έτσι, αλλά αξίζει την “αμηχανία”. Μπορεί να νιώθεις ότι γίνεσαι ρεζίλι, αλλά είναι πολύ καλύτερο αυτό, από το να γίνει το κακό.

Αυτός ο τρόπος έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό ένστικτο ενός ατόμου, αλλά θυμηθείτε, αν για παράδειγμα χαθεί σε κάποιο κατάστημα, όλοι οι άλλοι στο κατάστημα γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το να χαθεί μικρό παιδί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν. Επιπλέον, τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν ένα πρωτόκολλο για χαμένα παιδιά, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο των θυρών για να αποτρέψει έναν απαγωγέα να φύγει μαζί τους. Φωνάζοντας έτσι, θα επιτρέψει στους υπαλλήλους και στους ταμίες να είναι σε εγρήγορση.

Πηγή:secretlifeofmom.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.