Όλοι χρειαζόμαστε τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις των γιορτών.  Πώς όμως μπορούμε να τις κάνουμε ξεχωριστές, μην χάνοντας και την μαθητική μας «φόρμα»: Κάντε μαζί με τα παιδιά σας, αυτές τις 10 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και θα ζήσετε τις πιο ευτυχισμένες γιορτές της ζωής σας.

  1. Διαβάστε χριστουγεννιάτικα λογοτεχνικά βιβλία-παραμύθια με τα παιδιά σας. Μία ιστορία την ημέρα, κάτω από την ζεστασιά και θαλπωρή ενός στολισμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα ταξιδέψει και εσάς πίσω στα δικά σας παιδικά Χριστούγεννα.
  2. Ζητάμε από τα παιδιά να κρατάνε καθημερινά ημερολόγιο με το τι έκαναν μέσα στην ημέρα τους. Ακόμη καλύτερα αν το παιδί είναι σε ηλικία να γράφει σε υπολογιστή, τότε πέρα από την εξάσκηση στην ορθογραφίας και το συντακτικό, στο τέλος της γιορτινής περιόδου θα μπορεί να εκτυπωθεί το ημερολόγιο και έτσι να δημιουργηθεί ένα ωραίο βιβλίο και μία ξεχωριστή ανάμνηση. Επίσης, το ίδιο μπορεί να γίνει με το να ζητήσουμε από τα παιδιά μας να γράψουν μια δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία.
  3. Παροτρύνουμε τα παιδιά μας να γράψουν την περίληψη, από μία Χριστουγεννιάτικη παράσταση ή έστω μία εποχιακή ταινία που τα πήγαμε μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.
  4. Από τις πρώτες ημέρες που κλείνουν τα σχολεία κάνουμε από κοινού, ένα ημερολόγιο σχολικών καθηκόντων. Είναι πολύ προτιμότερο να διαβάζουμε λίγο, αλλά συχνότερα για το σχολείο, παρά να τα αφήσουμε όλα για τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν ανοίξει. 
  5. Δημιουργούμε μία λίστα με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε σαν οικογένεια μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτό θα μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο, τον γιορτινό χρόνο μας.
  6. Φτιάχνουμε έναν πίνακα για όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ένα ημερολόγιο με post-it ή σε ένα μεγάλο χαρτόνι σημειώνουμε τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε μέσα στις γιορτές θα βοηθήσει πολύ στον τέλειο προγραμματισμό μας!
  7. Μαγειρεύουμε, όλη η οικογένεια μαζί, μία νέα συνταγή. Ταυτόχρονα με την διασκέδαση της δραστηριότητας αυτής, τα παιδιά θα πρέπει να διαβάζουν τις οδηγίες και να τις ακολουθούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών μας σε οποιαδήποτε ηλικία. Επιπλέον, θα θεωρηθεί και εξάσκηση σε μαθηματικές έννοιες όπως μέτρημα, ζύγισμα και υπολογισμούς.
  8. Προτρέπουμε τα παιδιά να γράψουν, για ένα δώρο που δεν μπορούν να βρουν κάτω από το δέντρο, ένα δώρο ευχή, για κάτι που επιθυμούν αλλά δεν αγοράζεται. Αυτό θα τους φέρει πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στο ιδιαίτερο νόημα αυτής της γιορτής.
  9. Υπάρχουν πάρα πολλά εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια στο διαδίκτυο που μπορεί να εξασκηθεί ένα παιδί . Παράλληλα η εξάσκηση στα μαθηματικά  και στην προπαίδεια είναι κάτι που θα οφελήσει στις διακοπές, που τα παιδιά είναι ξεκούραστα.
  10. Παροτρύνουμε τα παιδία μας, να φτιάξουν προσωπικές κάρτες  με γιορτινές ευχές για όλη την οικογένεια. Αυτές μπορούν αρχικά να διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην συνεχεία να δίνονται ως δώρο, από τα παιδιά, στα συγγενικά πρόσωπα που μας επισκέπτονται.

 

Καλές και εποικοδομητικές Χριστουγεννιάτικες Διακοπές.

 

Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.