Θα χρειαστείτε:

Σπόρους και διάφορα άλλα (π.χ. φασόλια, ρύζι, καλαμπόκι, ηλιόσποροι)

Κελύφη καρυδιών (προαιρετικά)

Χαρτόνι

Κόλλα

Αφίσα

Μικρό κουτάλι

Εκτέλεση:

Συλλέξτε σπόρους όλων των ειδών, σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Το ρύζι, τα φασόλια, οι σπόροι, οι σπόροι καλαμποκιού και οι ηλιόσποροι είναι παραδείγματα σπόρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Τα κελύφη ξηρών καρπών όπως τα φιστίκια θα φαίνονται επίσης υπέροχα στο μωσαϊκό σας.

Κόψτε το χαρτόνι σας στο επιθυμητό μέγεθος για το μωσαϊκό σας.

Σκεφτείτε ένα σχέδιο για την εικόνα του μωσαϊκού σας και κάντε ένα ελαφρύ σκίτσο στο χαρτόνι σας.

Εργαστείτε στο μωσαϊκό σας σε μια ενότητα κάθε φορά. Ξεκινήστε με ένα σχήμα ή μια ενότητα στην εικόνα σας. Βάλτε κόλλα μέσα στο σχήμα. Απλώστε την κόλλα με το δάχτυλό σας ή με ένα πινέλο.

Γεμίστε το σχήμα με σπόρους.

Συνεχίστε να κολλάτε τους σπόρους κατά ένα τμήμα κάθε φορά. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς σπόρους για κάθε ενότητα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κουτάλι για να βάλετε τους μικρότερους σπόρους πάνω στην κόλλα. Μην ανησυχείτε για την τοποθέτηση σπόρων στα περίγραμμα των σχημάτων.

Μόλις στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να αφαιρέσετε τους επιπλέον σπόρους από το χαρτί.

Οι σπόροι μπορούν επίσης να ορίσουν τις γραμμές στην εικόνα του μωσαϊκού σας. Κοιτάξτε, για παράδειγμα τη γραμμή των μαύρων σπόρων στη μέση των φύλλων στην εικόνα, καθώς και εκείνων που συνορεύουν με τους κόκκους στο έδαφος.

Μόλις τελειώσετε το γέμισμα της εικόνας με σπόρους, αφήστε την κόλλα να στεγνώσει εντελώς. Μόλις στεγνώσει, γείρετε το χαρτόνι σας έτσι ώστε οι περιττοί σπόροι να γλιστρήσουν από την εικόνα.

Μερικοί από τους σπόρους μέσα στα περιγράμματα της εικόνας μπορεί να βγουν επίσης. Απλώς γεμίστε τα κενά με κόλλα και τοποθετήστε περισσότερους σπόρους.

Καλή Διασκέδαση!

Πηγή: firstpallette.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.